Bloomberg: Κέρδη για τους αντιευρωπαϊστές σε Ελλάδα και Γερμανία - iefimerida.gr

Bloomberg: Κέρδη για τους αντιευρωπαϊστές σε Ελλάδα και Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη αντίδραση-εκτίμηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, μετά τα exit polls, είναι ότι τα κόμματα που τάσσονται εναντίον της Ευρώπης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, επιδεικνύουν κέρδη.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι Ελληνες ψηφοφόροι φαίνεται πως φέρνουν στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ταχθεί εξαρχής εναντίον των προγραμμάτων διάσωσης από την Τρόικα.

Στη Γερμανία, το αντιευρωπαϊκό κόμμα AFD «Εναλλακτική για την Ευρώπη», σύμφωνα με τα exit polls της γερμανικής τηλεόρασης, λαμβάνει το 6,5% των ψήφων.

Σε πρώτη φάση φαίνεται πως τα κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ έχουν πληγεί, αναφέρει το Bloomberg κάτι που δείχνει πως η αυξανόμενη ανεργία, η μετανάστευση και η οικονομική αδικία, μέτρησαν στην κρίση των ψηφοφόρων.

Οπως σημειώνεται, πάντως, γενικά αυτά τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να προκαλέσουν αναταράξεις στην ΕΕ, αλλά μόνο σε τοπικό επίπεδο φέρνοντας το παράδειγμα της Ελλάδας και του Αντώνη Σαμαρά περιορίζοντας τις ζημίες σε εθνικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ