Δυο σπάνιες σελίδες από κόμικς με τον Τεντέν πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 2,5 εκατ. ευρώ [εικόνα] - iefimerida.gr

Δυο σπάνιες σελίδες από κόμικς με τον Τεντέν πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 2,5 εκατ. ευρώ [εικόνα]

Δυο σπάνιες σελίδες από από κόμικς με τον Τεντέν πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο σπάνιες σελίδες του 1937 από κόμικς με τον θρυλικό Τεντέν -τον αγαπημένο ήρωα του Ερζέ- πουλήθηκαν σε δημοπρασία στο Παρίσι στην τιμή των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι δύο αυτές σελίδες, με περισσότερες από 40 εικόνες με τον Τεντέν, αναμενόταν να πουληθούν έναντι 900.000 ευρώ στη δημοπρασία του οίκου Artcurial που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα.
Σε αυτές απεικονίζεται ο Τεντέν με το πιστό φοξ τεριέ του, τον Μιλού και είχαν χρησιμοποιηθεί ως εσώφυλλα σε τόμους με τις περιπέτειες του Βέλγου δημοσιογράφου από τις δεκαετίες του 30, του 40 και του 50.

Δυο σπάνιες σελίδες από κόμικς με τον Τεντέν πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 2,5 εκατ. ευρώ [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο Τεν Τεν και ο Μιλού εμφανίζονται στο εν λόγω σκίτσο σε 34 διαφορετικά καρέ.
Ένα από αυτά, μάλιστα, αυτό που τον δείχνει να φοράει ένα βαρύ παλτό σε χιονισμένο σκηνικό, δεν παραπέμπει σε κάποια από τις γνωστές ιστορίες του ήρωα του Ερζέ.

Οι Περιπέτειες του Τεντέν περιλαμβάνουν 23 τόμους κόμικς. Μέχρι το 2007 είχαν μεταφραστεί σε περισσότερες από 70 γλώσσες και είχαν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ