Αναβλήθηκε η δίκη των αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» - iefimerida.gr

Αναβλήθηκε η δίκη των αρθρογράφων του περιοδικού «Focus»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις 29 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη των 13 Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Οι κατηγορίες αφορούν στο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία και στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού και της διαδικτυακής του έκδοσης, το οποίο που χαρακτήριζε τους Έλληνες «απατεώνες». Επτά από τους κατηγορουμένους εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από Έλληνες δικηγόρους.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε, καθώς για τους υπόλοιπους έξι, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί εάν τους έχουν επιδοθεί οι κλήσεις κατηγορουμένου, καθώς δεν είχαν διαβιβαστεί τα σχετικά πρακτικά επίδοσης στην Εισαγγελία.

Γι' αυτούς μάλιστα είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά κατηγορουμένων που παρίσταντο, δήλωσαν πως το δημοσίευμα δεν συνιστά ποινικό αδίκημα:«Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το δημοσίευμα, δεν είναι ποινικό αδίκημα. Μπορεί να είναι ενοχλητική η άποψη που εκφράζεται, αλλά πρέπει να αντέχουμε την κριτική στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου».

Έκαναν μάλιστα λόγο για έναν «υπερφίαλο εγωισμό» που διακατέχει ορισμένες φορές τους Έλληνες και τους οδηγεί σε μη σωστή κατεύθυνση, την ίδια στιγμή που στη χώρα μας γράφονται πολλές φορές για άλλους οξύτερα πράγματα και πιο ενοχλητικά.

Ο εκ των μηνυτών Θ. Φραγκάκης χαρακτήρισε μεθοδευμένο και κατάπτυστο το επίμαχο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούν να ισοπεδώνονται τα πάντα και να χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες απατεώνες, στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίκη αναβολή Focus Αφροδίτη της Μήλου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ