Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο 4,3 % η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο 4,3 % η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο 4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές και συνεχώς βγαίνουν στη δημοσιότητα νέες δημοσκοπήσεις για το πιθανολογούμενο αποτέλεσμα της κάλπης. Στην τελευταία έρευνα της Palmos Analysis ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρυμένο προβάδισμα έναντι της ΝΔ με 4,3 μονάδες.Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ιστοτόπου tvxs ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου με 26,1% έναντι 21,8% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,3% και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,9%, η Ελιά με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 2,7%. Αρκετά μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου καθώς οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 11,4%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 30,8% και η ΝΔ 26,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,8% και το Ποτάμι με 7,8%. Ποσοστό 5,9% συγκεντρώνει η Ελιά και 4,5% το ΚΚΕ ενώ 4% είναι το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ. Η ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,1%, το ΛΑΟΣ 1,6% ενώ άλλο κόμμα ψηφίζει το 5,8%.

Το 56% των πολιτών πάντως δεν θέλουν πρόωρες εκλογές καθώς στην ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία απαντούν «ναι». «Όχι» απαντά το 40% των ερωτηθέντων.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 41%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%. Ποσοστό 29% των ερωτηθέντων απάντησε αυθόρμητα «κανένας από τους δύο».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ