Bloomberg: Την Κυριακή δοκιμάζεται η σταθερότητα της κυβέρνησης στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Bloomberg: Την Κυριακή δοκιμάζεται η σταθερότητα της κυβέρνησης στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρας τεστ για τη σταθερότητα της κυβέρνησης Σαμαρά από τη μια πλευρά της όχθης. Ως πρόκληση που μένει να επιβεβαιωθεί από τις κάλπες, από την άλλη.

Ο τίτλος του άρθρου είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικός: «Η σταθερότητα του Σαμαρά δοκιμάζεται στις εκλογές της ΕΕ».Το ειδησιογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του σημείωμα αναφέρει πως αυτά τα δύο είναι τα βασικά διακυβεύματα των επικείμενων Ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

Θέλοντας να αναλύσει την ρευστή κατάσταση στην Ελλάδα, το Bloomberg γράφει πως ο Σαμαράς ήταν ο πρωθυπουργός που έβγαλε ξανά την Ελλάδα στις αγορές, αλλά αυτό δεν έχει μετριάσει κάποιους άλλους τομείς της οικονομίας.

Το μισό και πλέον των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα, παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τους όρους της δημοσιονομικής λιτότητας που επιβλήθηκε από τους δανειστές το 2010, ως ανταπόδοση για το πρόγραμμα διάσωσης που τους προσέφεραν.

Οι κυματισμοί λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτόχρονα, συνεχίζει το άρθρο, το έτερο μέλος της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ καταρρέει αυξάνοντας έτσι την ευπάθεια του συνασπισμού που πλέον πατάει πάνω στον εύθραυστο αριθμό των 152 βουλευτών.

Η εκτίμηση του οικονομολόγου της Goldman Sachs, Αντριου Μπενίτο, είναι πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει κάποια σημαντικά κέρδη στις εκλογές. Αυτό θα δημιουργούσε πανευρωπαϊκά κάποιους... κυματισμούς, ενώ θα περιέπλεκε τις εθνικές πολιτικές στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η εντολή του υφιστάμενου κυβερνητικού συνασπισμού θα βρισκόταν εν αμφιβόλω»

Αποφυγή της πολιτικής αυτοκτονίας

Από την μεριά του ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος, μιλώντας στο Bloomberg, προβαίνει στις δικές του εκτιμήσεις: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους για τις Ευρωεκλογές. Από την άλλη σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι εντός του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντιμετωπίζει προκλήσεις με την ηγεσία του, μια κακή εμφάνιση του κόμματος στις επικείμενες εκλογές θα λειτουργήσει συγκολλητικά, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πολιτική αυτοκτονία».

Εκλογές – δημοψήφισμα

Στο άρθρο αναφέρει η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τις Ευρωεκλογές και τις επαναληπτικές εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, σε μια μορφή δημοψηφίσματος, ενώ την ίδια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς, σε κάθε ομιλία του, προβάλλει τις δυνατότητες που αναπτύσσονται στο μέλλον, καθώς πλέον η κρίση ανήκει στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ