Βενιζέλος: Οταν μιλήσω για τις Κάννες, έχω να πω πολλά - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Οταν μιλήσω για τις Κάννες, έχω να πω πολλά

Βενιζέλος: Οταν μιλήσω για τις Κάννες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λάθος όταν «φλερτάρουν άμεσα ή έμμεσα με την ηγεσία την πολιτική ή την αυτοδιοικητική της Χρυσής Αυγής» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνη την απόπειρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε το φλερτ, ως απεχθή πράξη.

Πρόσθεσε, όμως, ότι την ίδια στιγμή είναι δημοκρατικό καθήκον να προσπαθεί κανείς να πείσει έναν πολίτη να αλλάξει γνώμη για να μην ψηφίζει πλέον τη Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, για το θέμα της Χρυσής Αυγής ο κ. Βενιζέλος είπε:

«Υπάρχει αναμφίβολα μια ηγεσία η οποία υπό το σχήμα και το πρόσχημα ενός κόμματος, έχει εμπλοκή σε μια εγκληματική οργάνωση για την οποία έχουν ασκηθεί πολύ βαριές ποινικές διώξεις και υπάρχουν οπαδοί επίμονοι οι οποίοι είναι μαχητικοί και οι οποίοι προφανώς υιοθετούν μια φασιστική και ναζιστική ιδεολογία και αποδέχονται πράξεις βίας.

Τώρα υπάρχει και ένας περίγυρος. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι το 16% του κ. Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας είναι χρυσαυγίτες των βουλευτικών εκλογών. Αλλά το χέρι τους πήγε και ψήφισε ένα ψηφοδέλτιο τέτοιο. Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί, γιατί σημαίνει έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών.

Το φλερτ τώρα, το άμεσο ή έμμεσο φλερτ με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ή των δημοτικών ή περιφερειακών παρατάξεών της, τύπου Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, είναι μια πράξη απεχθής. Το να πείσεις έναν πολίτη ότι πρέπει να αλλάξει άποψη, είναι δημοκρατικό καθήκον, αλλιώς είναι σαν να λέμε ότι δεν θα κατέβουν ποτέ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Αλλά πρέπει να υπάρξει αλλαγή αντίληψης. Και ιδίως αυτοί οι οποίοι είναι χαλαροί και είναι δεκτικοί μιας ψήφου η οποία είναι φιλική στο ναζισμό και τη βία, αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι έκαναν ένα τεράστιο δημοκρατικό λάθος».

«Εχω να πω πολλά για τις Κάννες και το 2011»

«Οι Ελληνες ποτέ δεν έμαθαν και ποτέ δεν θα μάθουν τι είναι αυτό που γλιτώσαμε ως χώρα», δήλωσε ο κ.Βενιζέλος για την οικονομική κρίση και τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Και πρόσθεσε ότι «δεν θα μάθουν ποτέ γιατί το να διηγούμεθα ιστορικά κάποια πράγματα, δεν έχει την επίδραση που έχει το βίωμα, που έχει η καθημερινότητα μιας δύσκολης ζωής». Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν η δημοσιογράφος των ρώτησε εάν θα μιλήσει και εάν έχει να πει κάτι περαιτέρω για την επίμαχη Σύνοδο στις Κάννες ανέφερε «εχω να πω πολλά».

Δεν υπήρχε άλλη λύση τόνισε και πρόσθεσε ότι η άλλη λύση είναι αυτή που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «ήταν η απόλυτη κατάρρευση, η ασύντακτη χρεοκοπία, η διάλυση η οικονομική, η κοινωνική και η πολιτική της χώρας. Η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και του παραγωγικού ιστού».

Σχετικά με τις Κάννες ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για αστειότητες όσων υποστηρίζουν ότι τον κ. Παπαδήμο επέβαλε ο Μπαρόζο. «Ο κ. Παπανδρέου από τον Ιούνιο του 2011 επιδίωξε να συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων με άλλο πρωθυπουργό, στις 15 Ιουνίου. Στις 16 Ιουνίου το βράδυ 17 ξημερώματα έγινε ο ανασχηματισμός και αναγκάστηκα εγώ να δεχτώ τη θέση του υπουργού Οικονομικών επειδή δεν τη δέχτηκε ο κ. Παπαδήμος. Ο κ. Παπανδρέου μετά τις Κάννες συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά και πανηγύρισε και σωστά την εθνική ενότητα και τη συνεργασία, κάλεσαν και τον κ. Καρατζαφέρη. Πήγαν και οι τρεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι προτείνουν και οι τρεις αρχηγοί τον κ. Παπαδήμο. Είχε προηγηθεί η πρόταση για τον κ. Κακλαμάνη, η πρόταση για τον κ. Πετσάλνικο. Τον κ. Παπαδήμο τον διάλεξε ο κ. Παπανδρέου και οι άλλοι δύο αρχηγοί».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, ο οποίος ανέφερε πως έλληνας πολιτικός πρότεινε έξοδο από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως θα πρόκειται για την περίοδο πριν αναλάβει τα καθήκοντα του ως υπουργός Οικονομικών. «Δώσαμε πολλές φορές τη μάχη να μείνει η χώρα στο ευρώ, με πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις στις οποίες μετείχε και ο ίδιος ο Σόιμπλε» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Ο Τσίπρας θέτει το δίλημμα του δημοψηφίσματος για να εκβιάσει μια επικίνδυνη και λανθασμένη απάντηση»

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές και στα όσα λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους λέγοντας τους ότι «εδώ το βράδυ της Κυριακής κάποιοι θα ερμηνεύουν την ψήφο σας. Την ψήφο σας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι αυτός δεν θέτει το ίδιο δίλημμα «εγώ το θέτω για να απαντηθεί σωστά. Ο κ. Τσίπρας το θέτει για να εκβιάσει μια λανθασμένη και επικίνδυνη απάντηση».

Σε ερώτηση αν μπορεί να τεθεί θέμα πρόωρων εκλογών μετά την Κυριακή, αν το αποτέλεσμα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να θέσει τέτοιο θέμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «αν κάποιοι ανέβουν στα κεραμίδια και λένε ότι η χώρα περνάει σε κρίση, ότι η χώρα δεν έχει νομιμοποιημένη κυβέρνηση, είναι κάτι που πρέπει να εκτιμήσουμε». Ζήτησε, ωστόσο, αυτή την εκτίμηση να την κάνουν προληπτικά οι Έλληνες και να το αποφύγουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ