Συνταρακτικό γράμμα Ελληνίδας μετανάστριας στην Αγγλία: Το μίσος οδήγησε στη δολοφονία του Φύσσα - iefimerida.gr

Συνταρακτικό γράμμα Ελληνίδας μετανάστριας στην Αγγλία: Το μίσος οδήγησε στη δολοφονία του Φύσσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Λουκία Γυφτοπούλου ζει στη Μεγάλη Βρετανία, σπούδασε και έζησε εκεί για πέντε χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Επειτα από χρόνια επέστρεψε, αλλά βρήκε μια αλλαγμένη χώρα.

Σε ένα γράμμα που συνταράσσει (δημοσιευμένο στην εφημερίδα «Independent) σημειώνει τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην Αγγλία, στον ευρωσκεπτικισμό, στις ακραία πολιτική ρητορική και στην ραγδαία άνοδο του Νάιτζελ Φάρατζ. Παράλληλα, όμως, κάνει και έναν παραλληλισμό για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Έχω δει τη ρητορική του μίσους να σχετίζεται με την ύφεση και να λειτουργεί. Ξέρω τις συνέπειές της. Όταν οι άνθρωποι συνηθίζουν να ακούν ακραίες απόψεις και αρχίζουν να τις δικαιολογούν βάσει της ηθικής, τότε το αποτέλεσμα είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

»Στην περίπτωση της Ελλάδας, όλα άρχισαν με μικρά, σχεδόν διασκεδαστικά, συμβάντα, παρόμοια με το επεισόδιο του Φάρατζ στο Νότιγχαμ, όταν του πέταξαν ένα αυγό, αλλά κλιμακώθηκε με την εν ψυχρώ δολοφονία του αριστερού ράπερ Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του 2013. Ας ελπίσουμε ότι η Βρετανία δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τέτοια θλιβερή αλήθεια.

»Αγαπώ αυτή τη χώρα, όσο αγαπώ τη δική μου και δεν θέλω να την δω να χάνει τον ανοιχτόμυαλο χαρακτήρα της. Πρέπει να παραμείνει για μένα μια έμπνευση πολιτισμού και κοινωνικής ενότητας, ανεξάρτητα από το αν θα είμαι εντός ή εκτός των συνόρων της», καταλήγει στο γράμμα της η Λουκία Γυφτοπούλου.

Η Λουκία Γυφτοπουλου

Συνταρακτικό γράμμα Ελληνίδας μετανάστριας στην Αγγλία: Το μίσος οδήγησε στη δολοφονία του Φύσσα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ