Σε ποιες χώρες πηγαίνουν οι «εγκέφαλοι» για να διαπρέψουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε ποιες χώρες πηγαίνουν οι «εγκέφαλοι» για να διαπρέψουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φαίνεται ότι επωφελούνται από τη «διαρροή εγκεφάλων» από άλλες χώρες, καθώς έρχονται πρώτα στην προτίμηση των «ταλέντων» ως τόπος οικονομικής μετανάστευσης.

Στον αντίποδα, η πληγείσα από την κρίση Ισπανία, που κάθε άλλο παρά ελκυστικό προορισμό αποτελεί για όσους θέλουν να διαπρέψουν επαγγελματικά. Αντιθέτως, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη διαρροή «εγκεφάλων».

Τα συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα του LinkedIn που κατέγραψε την κινητικότητα 300 εκατομμυρίων επαγγελματιών το διάστημα από το Νοέμβριο του 2012 έως το Νοεμβρίου 2013.

Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναδείχθηκαν ως ο πλέον δημοφιλής προορισμός για όσους εγκαταλείπουν τη χώρα τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Προσελκύουν μάλιστα τα μεγαλύτερα ταλέντα σε τομείς όπως η αρχιτεκτονική, κάτι που αντανακλά και την ταχεία ανοικοδόμηση της χώρας. Δεύτερη σε προτιμήσεις έρχεται η Ελβετία και ακολουθούν Σαουδική Αραβία, Νιγηρία και Σιγκαπούρη.

Οι λιγότερο ελκυστικές χώρες, εκτός από την Ισπανία, είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Ιρλανδία.

Σε ποιες χώρες πηγαίνουν οι «εγκέφαλοι» για να διαπρέψουν [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ