Κουβέλης για Ευρωεκλογές: Δώστε μας τη δύναμη, για να δώσουμε λύσεις - iefimerida.gr

Κουβέλης για Ευρωεκλογές: Δώστε μας τη δύναμη, για να δώσουμε λύσεις

Κουβέλης για Ευρωεκλογές: Δώστε μας τη δύναμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ψήφο των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος προκειμένου, όπως ο ίδιος τόνισε, «να επιβάλουμε προοδευτικές λύσεις».Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε μας δύναμη για να δώσουμε λύσεις -Λύσεις δίκαιες, ρεαλιστικές, προοδευτικές», ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε απαραίτητη την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στα πολιτικά δρώμενα και κάλεσε τους παρισταμένους να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματός του.

Εκφράζοντας στη συνέχεια την πεποίθηση πως οι κάλπες θα αποδειχτούν μονόδρομος «εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να πορεύεται με τις ίδιες πολιτικές», εξαπέλυσε εκατέρωθεν βολές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ΝΔ με αφορμή τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας επιχείρησε μια γενικευμένη νεοφιλελεύθερη απορρύθμιση, χωρίς όρια, που ταίριαζε απόλυτα στις ιδεολογικοπολιτικές επιλογές της. Τις συνέδεσε μάλιστα και με μια ακροδεξιά ατζέντα για να αποσοβήσει εκλογικές απώλειες από τα δεξιά της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεωρίζεται σε ανεδαφικές θέσεις

Σειρά πήρε η αξιωματική αντιπολίτευση για την οποία και τόνισε πως «μετεωρίζεται διαρκώς ανάμεσα σε ανεδαφικές θέσεις». «Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ λειτουργούν ως εκκρεμές, ανάλογα με το ακροατήριο» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε πως: «Οι οβιδιακές αλλαγές των προτάσεων και των θέσεών του , η εύκολη και ανέξοδη ρητορεία, η υιοθέτηση όλων των αιτημάτων, η άρνηση κάθε μεταρρύθμισης, η πολυγλωσσία και η υποσχεσιολογία, δείχνουν τα όρια και τους κινδύνους που εμπεριέχουν οι πολιτικές του».
Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης πήρε αποστάσεις από τα διλήμματα που διατυπώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «όσο λάθος είναι το δίλημμα "ΝΔ ή περιπέτεια", άλλο τόσο λάθος είναι το δίλημμα "Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ"».

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν τον Ιούνιο του 2013 οπότε και η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα, ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούσαμε να αποδεχτούμε πρακτικές Μπαλτάκου και συντηρητικές πολιτικές, πέραν των δεσμεύσεων της χώρας, που - με μονοκομματική αντίληψη και με την αποδοχή του ΠΑΣΟΚ- ήθελε να επιβάλλει η ΝΔ».

Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

Τέλος, ο κ. Κουβέλης για ακόμα μία φορά είπε πως «Δεν έχει τίποτα να χωρίσει ο κόσμος της Ανανεωτικής Αριστεράς με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ» για να προσθέσει πως «έχουμε όμως να χωρίσουμε με την πολιτική που ασκεί η σημερινή πολιτική έκφραση του ΠΑΣΟΚ , που αυτοτοποθετείται σε ένα συντηρητικό πλαίσιο πολιτικών».

Φωτογραφίες Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ