Το Associated Press γράφει για την «εκλογική μάσκα» της ΧΑ: Μοιράζουν μπαλόνια σε παιδιά για να κρύψουν τη σκληρή εικόνα - iefimerida.gr

Το Associated Press γράφει για την «εκλογική μάσκα» της ΧΑ: Μοιράζουν μπαλόνια σε παιδιά για να κρύψουν τη σκληρή εικόνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ακροδεξιά κόμματα «μαλακώνουν» τη σκληρή εικόνα και τη ρητορική τους, ενόψει ευρωκλογών προσπαθώντας να κερδίσουν ψήφους, μεταδίνει το Associated Press, κάνοντας εκτενή αναφορά στη «μεταστροφή» της Χρυσής Αυγή.

Όπως τονίζει, η Χρυσή Αυγή ότι παρουσίασε τους υποψηφίους της στο ευρωψηφοδέλτιο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, χωρίς «μπράβους στις πόρτες για εκφοβισμό, ούτε θυμωμένα συνθήματα όπως ´αίμα, τιμή, Χρυγή Αυγή'». Ο κόσμος έμοιαζε περισσότερο με καλεσμένους δεξίωσης γάμου, παρά με υποστηρικτές της πιο γνωστής ακροδεξιάς πολιτικής ομάδας της Ευρώπης, σημειώνει το πρακτορείο. Στα μπροστινά καθίσματα δικηγόροι, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί και γυναίκες.

Ενδεικτικό της αλλαγής στάσης και ρητορικής, όπως σημειώνει το AP είναι ότι, αυτή την εβδομάδα, εθελοντές μοίραζαν μπαλόνια με ήλιο σε παιδιά, ενώ υποψήφιοι υιοθέτησαν το ήπιο σύνθημα «Για μια Ευρώπη των Εθνών, όχι των Τραπεζών».Γράφει, επίσης, ότι ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που «για χρόνια εξέφραζαν το θαυμασμό τους στο Χίλτερ», τώρα βρίσκονται στη φυλακή κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Γίνεται αναφορά στο ποσοστό 16%, που πήρε στο πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα ο Ηλίας Κασιδιάρης και υπογραμμίζει ότι παρά την επιτυχία που δείχνουν ότι θα έχουν τέτοια κόμματα, η συνεργασία με άλλους εθνικιστές στην Ευρώπη ενδεχομένως να αποδειχθεί δύσκολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ