Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη θα συνταξιοδοτηθούν δύο απολυμένοι της ΕΡΤ - iefimerida.gr

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη θα συνταξιοδοτηθούν δύο απολυμένοι της ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά θα συνταξιοδοτηθούν δύο απολυμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι δύο εργαζόμενοι της ΕΡΤ περίμεναν να αποσταλούν τα Δελτία Υπηρεσιακής Κατάστασης των απολυμένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή, οι δύο υπάλληλοι είχαν ζητήσει να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη σύνταξη. Οι προσπάθειες τους όμως δεν είχαν τελεσφορήσει μέχρι πρότινος διότι το γραφείο του Ειδικού Διαχειριστή επικαλείτο ότι υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στους υπηρεσιακούς φακέλους που φυλάσσονται στο Ραδιομέγαρο. Έτσι οι απολυθέντες σκέφτηκαν να αποταθούν στο Συνήγορο του Πολίτη.

Η Αρχή διαπίστωσε ότι μετά την παρέλευση έξι μηνών, τα αιτηθέντα δελτία δεν είχαν ακόμη αποσταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία της συνταξιοδότησης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε, ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τουλάχιστον έξι μήνες. Έτσι ζήτησε από τον Ειδικό Διαχειριστή, ως κατά νόμο αρμόδιο, να προβεί στις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν ώστε να ικανοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν το αίτημα των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ ΑΕ, κάτι που τελικώς επιτεύχθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ