Wall Street Journal: «Η δικομματική κυβέρνηση τραυματίστηκε» - iefimerida.gr

Wall Street Journal: «Η δικομματική κυβέρνηση τραυματίστηκε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στην Ελλάδα η δικομματική κυβέρνηση τραυματίστηκε στον πρώτο γύρο των εκλογών της Κυριακής» γράφει δημοσίευμα της Wall Street Journal. «Είναι η πρώτη φορά από το 1975, που η Ν.Δ. δεν έχει υποψήφιο στο δεύτερο γύρο στην ελληνική πρωτεύουσα» τονίζει το δημοσίευμα.

Ο Α' γύρος περιφερειακών και δημοτικών εκλογών καθώς και ο Β' γύρος, αλλά και οι ευρωεκλογές θεωρούνται έμμεση εκλογική δοκιμασία για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το άρθρο της Wall Street Journal.Ψήφος ανεργίας και ύφεσης«Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στον έβδομο χρόνο της ύφεσης και περισσότερο από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της, παραμένει άνεργο», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο αρθρογράφος που εκτιμά ότι οι σκληρές συνθήκες που επικρατούν, οδήγησαν στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημόσια οργή απέναντι στην κυβέρνηση και τα δύο κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες .Η Wall Street Journal αναλύοντας τα αποτελέσματα της Κυριακής επισημαίνει τις εκπλήξεις. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην «απροσδόκητα ισχυρή παρουσία» των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα και στην Αττική, αλλά και στο λιμάνι της πόλης του Πειραιά όπου όπως αναφέρει ο εν ενεργεία δήμαρχος της Ν.Δ.,ήρθε δεύτερος από έναν υποψήφιο που μέχρι πρότινος δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική και έχει στενούς δεσμούς με την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης.

Τονίζει βέβαια ότι παρόλα αυτά, σε πολλές άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στην Ήπειρο αλλά και στην κεντρική Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προηγήθηκαν σταθερά έναντι των αντιπάλων. Από τις 13 περιφέρειες, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέσεις μόνο σε πέντε επαρχίες, από τις οποίες θα μπορούσαν να κερδίσουν μια ή δύο, γράφει η Wall Street Journal.Το δημοσίευμα κλείνει με τα λόγια της οργισμένης συνταξιούχου Μαρία Σαλίπα η οποία λέει οτι καταψήφισε τον εν ενεργεία δήμαρχο γιατί θεωρεί ότι εκπροσωπεί αυτούς που κυβερνούν: «Γιατί να ψηφίσω οποιονδήποτε από αυτούς; Δεν τους αξίζει» και συνεχίζει «έχουν κλέψει τη ζωή μου.Έχω εργαστεί για 45 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, ζω με € 600 και έχω να πληρώνω και ενοίκιο σπιτιού» λέει χαρακτηριστικά η συνταξιούχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ