Tα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ - iefimerida.gr

Tα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν αρκετά ευρωπαϊκά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, με τα περισσότερα να υπογραμμίζουν πως πρόκειται για ένα τεστ της κυβέρνησης συνασπισμού εν όψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 25ης Μαΐου.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρεται στα ποσοστά που έλαβαν οι υποψήφιοι που στήριξε η ριζοσπαστική Αριστερά κυρίως στο Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ τα περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, εκτός από τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ, και σε αυτά της Χρυσής Αυγής.

Η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» τονίζει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης έλαβε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην Αθήνα, ενώ αναφέρεται και στις εκτιμήσεις για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα και Αττική οι οποίοι έλαβαν επίσης μεγαλύτερα ποσοστά από όσο έδειχναν οι δημοσκοπήσεις.

Η γαλλική «Liberation», εκτός από τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Αθηναίων, αναφέρεται και σε αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως ακόμα και αν η κυρία Ρένα Δούρου και ο κ. Σακελλαρίδης περάσουν πρώτοι τον πρώτο γύρο, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ηττηθούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δύο χρόνια μετά το οριστικό τέλος του Grexit κάλεσε τους Έλληνες να επιλέξουν τη σταθερότητα της χώρας. Παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να εξαργυρώσει σε καμία περίπτωση τη γενική δυσαρέσκεια για την πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, ενδεχομένως αυτές οι εκλογές να είναι το τέλος του δικομματισμού στην Ελλάδα έπειτα από περίπου τέσσερις δεκαετίες» αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ποσοστά ξένα ΜΜΕ Χρυσή Αυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ