Απόστολος Γκλέτσος: Εφτασα κοντά στο τέλος. Φοβήθηκα. Το πάλεψα - iefimerida.gr

Απόστολος Γκλέτσος: Εφτασα κοντά στο τέλος. Φοβήθηκα. Το πάλεψα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πως αισθανόταν ως sex symbol, πώς εκμεταλεύτηκε το σταρ σύστεμ, η αναμέτρησή του με τον θάνατο και η αποφασή του να γίνει πατέρας: Αυτά εξηγεί σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο Απόστολος Γκλέτσος.

Στην συνέντευξή του στο περιοδικό Like!, λέει μεταξύ άλλων:
- Ο Γκλέτσος των εξώφυλλων και των ερωτικών σκανδάλων δεν υπάρχει πια; «Αυτός ο Γκλέτσος έχει πεθάνει. Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή. Aν είχα τη δυνατότητα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να διαλέξω ξανά, θα ήμουν εκτός αυτού του lifestyle συστήματος, που ανεβοκατεβάζει ανθρώπους και μηδενίζει αξιοπρέπειες. Το lifestyle είναι το απόλυτο τίποτα. Και, ναι, το παραδέχομαι πως μια εποχή ήμουν κι εγώ αναπόσπαστο μέρος αυτού του «απόλυτου τίποτα», αλλά ακριβώς για αυτό το λόγο δικαιούμαι να μιλάω. Να το κρίνω και να το κατακρίνω. Να εκφέρω γνώμη και να αποκαλύψω όλη την ψευτιά που το περιβάλλει. «Κενότητα, δήθεν λάμψη, το απόλυτο τίποτα». Αυτές οι λέξεις του ταιριάζουν».


- Επωφελήθηκες, όμως, από αυτό το «αμαρτωλό» lifestyle. «Ναι, δέκα φορές ναι. Επωφελήθηκα από πολλές πλευρές, δεν το αρνούμαι. Καταρχάς, αυτό με έφτιαξε οικονομικά. Τα εξώφυλλα, οι έρωτες και οι δημόσιες εμφανίσεις ανέβασαν το κασέ μου ως ηθοποιό. Όχι η ίδια η δουλειά μου, το πώς δηλαδή τα έλεγα στο θέατρο ή την τηλεόραση. Απλά, κλείνοντας οριστικά αυτή την πόρτα πίσω μου, πήρα ένα μεγάλο μάθημα ζωής: την απομυθοποίηση όλων των μεγάλων ονομάτων, είτε αυτοί είναι πολιτικοί και επιχειρηματίες, είτε άνθρωποι των γραμμάτων και καλλιτέχνες. Βλέπω τον κόσμο να μιλά ακόμη κολακευτικά για κάποια δημόσια πρόσωπα, να τους θαυμάζει κι εγώ μέσα μου γελάω, γιατί ξέρω πολύ καλά την αλήθεια που κρύβουν πίσω από την αψεγάδιαστη εικόνα τους. Δεν προσπαθώ να το παίξω «αντισυστημικός». Μια χαρά συστημικός παραμένω, αλλά τηρώντας πλέον κάποιους κανόνες και βάζοντας προσωπικά όρια».


- Την «εποχή της μεγάλης λάμψης», τι πράγματα έκανες για τα οποία σήμερα μετανιώνεις; «Δεν μου έχει ζητηθεί κάτι παράξενο ποτέ. Ήξερα πριν μου το ζητήσουν ότι πρέπει να παρευρεθώ στο τάδε μαγαζί, να φωτογραφηθώ μαζί με τον τάδε επώνυμο, να βγάλω την προσωπική μου ζωή στο κουρμπέτι, γιατί αυτό θα με βοηθούσε στο κασέ της επόμενης δουλειάς. Απλά όλη αυτή η δήθεν glamorous ζωή που έζησα δεν με αφορά πια. Όλα αυτά ήταν βλακώδη πράγματα και, δυστυχώς, έγινα κι εγώ κομμάτι τους. Ήμουν μικρός σε ηλικία, δεν είχα τότε το μυαλό να τα φιλτράρω. Περασμένα, ξεχασμένα. Πλέον έχω την εμπειρία και να καταλάβω τέτοιες συμπεριφορές και να μπορέσω να τις διαχειριστώ καταλλήλως».


- Εγκλωβίστηκες στην εικόνα του «sex symbol»; «Καθόλου. Αυτοσαρκάστηκα και γέλασα πολύ με τον τίτλο του «sex symbol» που μου χρέωσαν. Αυτό το παρελθόν το έχω ξεχάσει. Δεν το αποποιούμαι, αλλά βαριέμαι φρικτά να μιλάω για αυτό πια».


- Έφτασες πολύ κοντά στο θάνατο. Πόσο εφιαλτικές ήταν εκείνες οι στιγμές; «Στο θάνατο δεν χωρούν μεγάλα λόγια και φιλοσοφίες ζωής. Παθαίνεις μεγάλη νίλα, φοβάσαι κάθε δευτερόλεπτο πως η καρδιά σου θα σταματήσει να χτυπά. Φοβήθηκα. Το πάλεψα. Το ξεπέρασα. Ευχαριστώ, λοιπόν, τον Θεό και πάω παρακάτω. Ο φόβος του θανάτου ήταν ο λόγος που αποφάσισα να κάνω ένα παιδί. Έφτασα πολύ κοντά στο «τέλος» και συνειδητοποίησα ότι ο θάνατος και ο φόβος δεν νικιούνται ποτέ. Ακόμη φοβάμαι για τη ζωή μου, παρόλο που πλέον είμαι καλά στην υγεία μου».


- Σε προσωπικό επίπεδο, θέλεις να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου; «Έχω ανάγκη να βρω μια σύντροφο. Να νιώσω γεμάτος συναισθηματικά, να έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου να μοιράζομαι στιγμές. Και πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος αργά ή γρήγορα θα έρθει στη ζωή μου. Από εκεί και πέρα, σου λέω προκαταβολικά «όχι» στο ενδεχόμενο οικογένειας και παιδιών. Προς το παρόν, δεν με αφορά καθόλου αυτό το κεφάλαιο. Ας βρεθεί πρώτα ο άνθρωπος και μετά βλέπουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνέντευξη Απόστολος Γκλέτσος sex symbol
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ