Θέλετε να ζήσετε πολύ; Σηκωθείτε από τον καναπέ και βάλτε έναν στόχο στη ζωή σας - iefimerida.gr

Θέλετε να ζήσετε πολύ; Σηκωθείτε από τον καναπέ και βάλτε έναν στόχο στη ζωή σας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πού κρύβεται το μυστικό της μακροζωίας; Γιατί κάποιοι άνθρωποι ξεπερνούν τα 100; Ποιο είναι το «μαγικό φίλτρο» που χαρίζει χρόνια; Οι ιατρικές απαντήσεις πολλές. Τι λένε όμως οι ψυχολόγοι; «Ασχοληθείτε με κάτι» επισημαίνουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Carleton στον Καναδά, οι οποίοι προχώρησαν σε μία ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία διήρκησε 14 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, οι ενήλικες που «είχαν κάποιο σκοπό στη ζωή τους» εμφάνισαν περισσότερες πιθανότητες να... υπήρχαν ακόμη στο τέλος της έρευνας, σε σχέση με εκείνους που θεωρούσαν τους εαυτούς τους «άσκοπους».

Οπως αναφέρει η Daily Mail, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως όσοι άνθρωποι, οι οποίοι πλησιάζουν στην ημέρα που θα συνταξιοδοτηθούν θα ζήσουν περισσότερο, στην περίπτωση που γεμίσουν την καθημερινότητά τους με δραστηριότητες. Δεν έχει σημασία να είναι μία σωματική άσκηση. Μπορεί να είναι και μία δραστηριότητα που να απασχολεί το μυαλό. Αρκεί, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, να νιώσουν πώς ξυπνάνε το πρωί και έχουν έναν στόχο μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου, Πάτρικ Χιλ, «το να βρει κανείς μια κατεύθυνση στη ζωή του και να αρχίσει να ιεραρχεί τους στόχους του, για όσα θέλει να πετύχει, μπορεί να τον βοηθήσει να ζήσει περισσότερο. Μάλιστα, όσο πιο νωρίς βρει κανείς αυτόν τον "σκοπό ζωής" τόσο πιο έγκαιρα θα αρχίσουν να προκύπτουν τα προστατευτικά αποτελέσματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 6.000 ενήλικες σε όλη την Αμερική, ενώ τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ