Χάος από τις πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία -Τουλάχιστον 20 νεκροί [εικόνες] - iefimerida.gr

Χάος από τις πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία -Τουλάχιστον 20 νεκροί [εικόνες]

Χάος από τις πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία -Τουλάχιστον 20 νεκροί [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν η Σερβία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη, έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Οι πλημμύρες που χαρακτηρίστηκαν οι χειρότερες των τελευταίων 120 ετών στην περιοχή ανάγκασαν εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες προκάλεσαν και τραγικές απώλειες.

Η κυβέρνηση της Σερβίας αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία, που έστειλε ένα αεροσκάφος με εκπαιδευμένους διασώστες, προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

Δραματική είναι η κατάσταση στην πόλη Ομπρένοβατς, με τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς να ζητά την εκκένωσή της. «Μη μας αναγκάσετε να κάνουμε χρήση βίας για να σώσουμε τις ζωές σας» είπε στους κατοίκους της περιοχής όπου έκανε περιοδεία με βάρκα διαπιστώνοντας το μέγεθος των καταστροφών από τις βροχές και την υπερχείλιση ποταμών.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία, Μάικλ Ντάβενπορτ δήλωσε από την πόλη Σουμπότιτα ότι αναμένεται βοήθεια από την ΕΕ στους πληγέντες κατοίκους της Σερβίας ότι η Γερμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία και η Σλοβενία αποστέλλουν ειδικούς και αντλίες.

Οι καταστροφές είναι τέτοιες, που ο Σέρβος υπουργός έκτακτης ανάγκης, Βέλιμιρ Ιλιτς, δήλωσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 4-5 χρόνια για να ανακάμψει η γεωργία της χώρας.

Χάος από τις πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία -Τουλάχιστον 20 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Χάος από τις πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία -Τουλάχιστον 20 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Χάος από τις πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία -Τουλάχιστον 20 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Χάος από τις πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία -Τουλάχιστον 20 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Χάος από τις πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία -Τουλάχιστον 20 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Σερβία Βοσνία πλημμύρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ