Αγόρια σε λύκεια της Γαλλίας πήγαν στο σχολείο φορώντας φούστα -Μια πρωτότυπη καμπάνια που ξεσήκωσε αντιδράσεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Αγόρια σε λύκεια της Γαλλίας πήγαν στο σχολείο φορώντας φούστα -Μια πρωτότυπη καμπάνια που ξεσήκωσε αντιδράσεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν ήταν για τις ανάγκες ενός ντεφιλέ μόδας, το γεγονός θα περνούσε απαρατήρητο. Αντρες να φορούν γυναικείες φούστες. Το έχουμε δει να συμβαίνει με τραγουδιστές της ποπ (σε Ελλάδα και εξωτερικό), με εκκεντρικούς celebrities, όμως ποτέ με μαθητές Λυκείου.

Συνέβη την Παρασκευή (16/5) σε 27 λύκεια της Ναντ και δεν ήταν μια πράξη απείθειας των νεαρών, αλλά μια ενέργεια που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας.

Στόχος είναι να εμπεδωθεί η ισότητα των δύο φύλων και να αποκρουστούν τα κρούστα σεξισμού. Μαθητές, μαθήτριες και καθηγητές 27 λυκείων της ακαδημίας της Ναντ, κλήθηκαν να εμφανιστούν στο σχολείο φορώντας φούστα ή ένα σήμα με το σλόγκαν «όχι στον σεξισμό» και να συμμετέχουν σε συζητήσεις για τις σεξουαλικές διακρίσεις στην καθημερινή ζωή. .

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί μαθητές που εμφανίστηκαν φορώντας φούστες ποικίλων χρωμάτων και σχεδίων. Από την άλλη, πάντως, υπήρξαν και έντονες αντιδράσεις από τους πολέμιους του... μέτρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία φούστα σεξισμός Νάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ