Ποιος είναι ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ που γράφει το παρασκήνιο για Παπανδρέου και Κάννες στους Financial Times - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ που γράφει το παρασκήνιο για Παπανδρέου και Κάννες στους Financial Times

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει βάλει κυριολεκτικά φωτιές στο ελληνικό – και όχι μόνο- πολιτικό σκηνικό με τη σειρά των αποκαλυπτικών, μυθιστορηματικής έντασης, άρθρων του στους Financial Times για τις μέρες που παραλίγο να τινάξουν στον αέρα την Ευρωζώνη και τις κρυφές συνομιλίες και τα μαγειρέματα που αφορούσαν την Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ που διαβάζει όλη η Ευρώπη με κομμένη την ανάσα και γράφει ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, είναι ένας άντρας χαλυβδωμένος στη δημοσιογραφία, με εντυπωσιακές σπουδές, βραβεία, που προτιμά για τη σελίδα του στο facebook να αναρτήσει όχι μία φωτογραφία από μονομαχία του με κάποιον ευρωπαίο ηγέτη, αλλά μια τρυφερή εικόνα με τα παιδιά του.

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ που γράφει το παρασκήνιο για Παπανδρέου και Κάννες στους Financial Times | iefimerida.gr 0


Ο Πίτερ Σπίγκελ είναι ο επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στις Βρυξέλλες. Θέση ικανή αλλά όχι αρκετή για να του δώσει πρόσβαση σε όσα συγκλονιστικά έγιναν στις Βρυξέλλες με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα. Με απίστευτες πληροφορίες και ατάκες, αποκαλύπτει με μοναδική ένταση και φόρτιση όσα έγιναν και εκκινεί τα άρθρα του ατμοσφαιρικά: Από τα δάκρυα της Μέρκελ στα σοκαριστικά νέα που έλαβε ο κ. Προβόπουλος.

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ που γράφει το παρασκήνιο για Παπανδρέου και Κάννες στους Financial Times | iefimerida.gr 1



Ο Πίτερ μεγάλωσε στο Φοίνιξ της Αριζόνα και έχει master στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το London School of Economics και bachelor στην ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Στους Financial Times βρίσκεται από τον Αύγουστο του 2010 και νωρίτερα ήταν ανταποκριτής για θέματα εθνικής ασφάλειας στη Wall Street Journal όπου και έμεινε ένα χρόνο.

Eίναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Laura Cohn και έχουν δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ