Βουλιάζουν τα Συνέδρια -Λείπουν οι δράσεις για πραγματικές μπίζνες στον τουρισμό - iefimerida.gr

Βουλιάζουν τα Συνέδρια -Λείπουν οι δράσεις για πραγματικές μπίζνες στον τουρισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις θέσεις έχασε η Ελλάδα το 2013 στη λίστα με τις χώρες που διοργανώνουν τα περισσότερα συνέδρια. Ο συνεδριακός τουρισμός φαίνεται ότι «βουλιάζει» καθώς βρέθηκε στην 38η θέση διεθνώς.

Η Ελλάδα βρέθηκε σε χαμηλή θέση με 100 συνέδρια, όταν το 2012 βρισκόταν στην 34η θέση με 114 συνέδρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του ICCA (International Congress & Convention Association) για την πορεία της διεθνούς αγοράς συνεδρίων το 2013.

Αυτό αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, με αφορμή την αναμενόμενη αύξηση της θερινής τουριστικής περιόδου «θυμίζοντας σε όλους ότι η υπόθεση των συνεδρίων δεν είναι εύκολη και θέλει στοχευμένη στρατηγική και δράσεις ουσίας».

Η πόλη της Αθήνας κατέλαβε την 47η θέση με 49 συνέδρια, όταν το 2012 είχε την 40ή θέση με 52 συνέδρια, ενώ η πόλη της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην 219η θέση το 2013 με 10 συνέδρια, όταν το 2012 βρισκόταν στην 117η θέση με 19 συνέδρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ