Στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ ο Τσίπρας -Θα μιλήσει στα ελληνικά - iefimerida.gr

Στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ ο Τσίπρας -Θα μιλήσει στα ελληνικά

Στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ ο Τσίπρας -Θα μιλήσει στα ελληνικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρασίνων, Σκα Κέλερ.Επειτα από τα επικριτικά σχόλια που είχε δεχθεί εξαιτίας της απουσίας του από προηγούμενα ευρωπαϊκά ντιμπέιτ, ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε για τις Βρυξέλλες την Τετάρτη, προκειμένου να δώσει το παρών σε αντίστοιχη εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης (22:00 ώρα Ελλάδας).

Πρόκειται για το ντιμπέιτ της EBU, το πρώτο που θα διεξαχθεί μεταξύ και των πέντε υποψηφίων για την Προεδρία της Κομισιόν. Στη διαδικασία, που θα κρατήσει 90', ο κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεση του ένα λεπτό για να απαντήσει την κάθε ερώτηση, με τον κ. Τσίπρα να επιλέγει να μιλήσει στα ελληνικά, όπως έχει γίνει γνωστό, παρότι η επίσημη γλώσσα του ντιμπέιτ είναι τα ελληνικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζαν- Κλωντ Γιούνκερ, τον νυν πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, τον υποψήφιο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Γκι Βερχόφσταντ και την υποψήφια του Κόμματος των

Πως θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ

Πριν αρχίσουν οι ερωταπαντήσεις όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν μια μικρή ομιλία, ενώ κάθε φορά που θα τελειώνει μια θεματική ενότητα, οι υποψήφιοι θα δέχονται μια ερώτηση από τα social media και θα έχουν δύο λεπτά να απαντήσουν.

Επιπλέονς, στο τέλος του ντιμπέιτ ο ένας υποψήφιος θα χρόνο 30 δευτερολέπτων για να κάνει ερώτηση σε κάποιον από τους αντιπάλους του και εκείνοι θα έχουν τον ίδιο χρόνο για να απαντήσουν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ