Ποια είναι τα πιο γερά ποτήρια στον κόσμο -Πού βρίσκεται η Ελλάδα [χάρτης] - iefimerida.gr

Ποια είναι τα πιο γερά ποτήρια στον κόσμο -Πού βρίσκεται η Ελλάδα [χάρτης]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν χάρτη που δείχνει ποιες χώρες καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ, δημιούργησε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η Ελλάδα έχει την τιμητική της.

Σύμφωνα με τον χάρτη του ΠΟΥ, οι Ρώσοι και οι γείτονές τους πίνουν το περισσότερο. Η Πορτογαλία και η Ανδόρα συγκαταλέγονται επίσης στους μεγάλους πότες, αφού καταναλώνουν πάνω από 12,5 λίτρα ανά άτομο.
Στην Ευρώπη η Γαλλία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο και η Ελβετία είναι γερά ποτήρια. Προς μεγάλη έκπληξη οι Ιταλοί πίνουν εμφανώς πολύ λιγότερο.
Στη Βόρεια Αμερικοί οι πιο αλκοολικοί είναι οι Καναδοί. Στη Βόρεια Αφρική δεν πίνουν πολύ λόγω θρησκείας, αλλά στη Νότια Αφρική το τσούζουν περισσότερο.
Φυσικά το ρεκόρ στον χάρτη του ΠΟΥ το κρατούν οι Ρώσοι και η χώρα τους έχει βαφεί με μαύρο χρώμα από τον ΠΟΥ. Η κατανάλωση αλκοόλ στη Ρωσία εμφανίζεται ως μέγιστο πρόβλημα. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι περισσότεροι πρόωροι θάνατοι στη Ρωσία οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ασθένειες στο συκώτι, δηλητηρίαση από αλκοόλ και τροχαία, είναι οι αιτίες από τις οποίες πεθαίνουν συχνότερα οι Ρώσοι λόγω του ποτού.
Η Ελλάδα είναι «χτυπημένη» στον χάρτη με έντονο κόκκινο χρώμα, που σημαίνει ότι οι Ελληνες πίνουν πολύ, όσο και οι άλλοι δυτικοευρωπαίοι.

Ποια είναι τα πιο γερά ποτήρια στον κόσμο -Πού βρίσκεται η Ελλάδα [χάρτης] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ΡΩΣΙΑ αλκοόλ ρεκόρ χάρτης ΠΟΥ πότες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ