Υποβρύχιο νεκροταφείο καρχαριών: Εκεί που τα κήτη πηγαίνουν για να πεθάνουν [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Υποβρύχιο νεκροταφείο καρχαριών: Εκεί που τα κήτη πηγαίνουν για να πεθάνουν [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ολόκληρο νεκροταφείο στον πυθμένα του ωκεανού ανακαλύφθηκε τυχαία στα ανοικτά των ακτών της Αγκόλας, αποκαλύπτοντας που πάνε τα μεγάλα θαλάσσια ζώα όταν πεθαίνουν.

Οι ερευνητές έκπληκτοι εντόπισαν τα πτώματα τεσσάρων μεγάλων θαλάσσιων πλασμάτων, ενός φαλαινοκαρχαρία και τριών σαλαχιών. Κάθε σκελετός περιβάλλεται από περίπου 50 καθαριστές σε έναν παροξυσμό κατανάλωσης τροφής, δίνοντας έτσι νέα στοιχεία για το πώς τα μεγάλα πλάσματα της θάλασσας «ανακυκλώνονται» όταν πεθαίνουν.

«Εχει γίνει πολύ μεγάλη έρευνα για το θάνατο των φαλαινών, αλλά ποτέ δεν έχω δει πραγματικά κάποιο από αυτά τα μεγάλα θαλάσσια ζώα στον πυθμένα της θάλασσας» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Νικ Χιγκς, από το υδροβιολογικό Ινστιτούτο στο Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ, μιλώντας στο BBC.

Οι ερευνητές λένε ότι τα νεκροταφεία μεγάλων ζώων αποτελούν το 4% του συνόλου των τροφίμων στον πυθμένα της θάλασσας. «Αποτελούν μία γενναιόδωρη προσφορά τροφής στα μικρότερα είδη» εξηγεί ο Χιγκς.

Υποβρύχιο νεκροταφείο καρχαριών: Εκεί που τα κήτη πηγαίνουν για να πεθάνουν [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ