Οι τεράστιες διαφορές στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Βορείου και της Νοτίου Κορέας μέσα από 20 φωτογραφίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι τεράστιες διαφορές στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Βορείου και της Νοτίου Κορέας μέσα από 20 φωτογραφίες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tις μεγάλες διαφορές στην καθημερινή ζωή ανάμεσα τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα αναδεικνύει με το φωτογραφικό του φακό ένας Γερμανός φωτογράφος. Οι δύο χώρες που πριν χωρισθούν ήταν πολιτισμικά ταυτόσημες, τώρα δεν έχουν κανένα κοινό σημείο μεταξύ τους.

Ο Ντίτερ Λέιστνερ επισκέφθηκε την Πιονγιάνγκ το 2006. Εχοντας επίσημη άδεια εισόδου τη γύρισε ολόκληρη και φωτογράφισε την καθημερινότητα των ανθρώπων. Το 2012 επέστρεψε στην Κορέα, στη Νότιο αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στη Σεούλ φωτογραφίζοντας την καθημερινότητα των κατοίκων. Για να μπορέσει να αποτυπώσει καλύτερα το χάσμα μεταξύ των δύο χωρών, ζήτησε από τους κατοίκους της Σεούλ να φωτογραφηθούν σε αντίστοιχες πόζες.

Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες κάτι πάνω από προφανείς. Ερημη, υπανάπτυκτη, φτωχή η μια, ζωντανή, ευημερούσα και μοντέρνα η άλλη. Ενα απαρχαιωμένο μετρό, έρημοι δρόμοι, μια... προπολεμική στάση λεωφορείου, εστιατόρια με απαρχαιωμένη διακόσμηση, μαθήματα σε σχολεία και με μεθόδους άλλης εποχής στην Πιονγιάντκ, σύχρονη αρχιτεκτονική, πλημμυρισμένοι δρόμοι, σύγχρονα εστιατόρια, μαθήματα με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας στη Σεούλ. Ανθρωποι σκυφτοί και θλιμμένοι στη Βόρεια Κορέα, άνθρωποι χαρούμενοι στη Νότιο Κορέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ