Απόκοσμες στιγμές από εγκαταλελειμμένα κτίρια: Εκεί που ο χρόνος έχει σταματήσει και ο κίνδυνος παραμονεύει [εικόνες] - iefimerida.gr

Απόκοσμες στιγμές από εγκαταλελειμμένα κτίρια: Εκεί που ο χρόνος έχει σταματήσει και ο κίνδυνος παραμονεύει [εικόνες]

Απόκοσμες στιγμές από εγκαταλελειμμένα κτίρια: Εκεί που ο χρόνος έχει σταματήσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας περιπετειώδης φωτογράφος κάνει βουτιά στα μυστηριώδη αστικά κτίρια της Αμερικής και αποκαλύπτει μέσα από τον φακό του εκείνα τα μέρη που η είσοδος είναι σχεδόν απαγορευτική.Τρομακτικές εικόνες από άσυλα, φυλακές και σχολεία, που έχουν παραδοθεί στο έλεος του χρόνου μετά το τέλος της λειτουργίας τους.

Ο Βρετανός Daniel Barter μαζί με τον φίλο του Dan Marbaix ξεκίνησαν ένα ταξίδι περιπέτειας, γνωστό και ως αστική εξερεύνηση ( urban exploration στα αγγλικά ), σύμφωνα με την Daily Mail, με βασικό χαρακτηριστικό τον κίνδυνο και φωτογράφισαν μερικές από τις πιο σκοτεινές σκηνές της ζωής στις Η.Π.Α. του 20ου αιώνα.

Περιπλανώμενος ανάμεσα σε πέντε πολιτείες και αρκετές μεγαλουπόλεις, όπως την Νέα Υόρκη, ο Barter ήρθε αντιμέτωπος με ερειπωμένα δημόσια κτίρια της εποχής, στα οποία η είσοδος απαγορεύεται και θεωρείται αδίκημα, ενώ βρέθηκε πολλές φορές στην επικίνδυνη ζώνη.

Εκκλησίες γεμάτες σκουπίδια, άσυλα με ξεχασμένο ιατρικό εξοπλισμό, κατεστραμμένο σχολικό θέατρο και ξενοδοχεία, όπου η σκόνη έχει ξεμείνει εκεί για πολλές δεκαετίες, ήταν μερικά από τα απόκοσμα μέρη που επισκέφθηκε.

Ωστόσο, ο ίδιος έχει την δική του εκδοχή, αφού πιστεύει πως οι εικόνες του μπορούν να αποτυπώσουν τον πιθανό τρόπο ζωής σε αυτά τα κτίρια υπό τις «νέες» άγριες συνθήκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ