Χάρης Θεοχάρης: Καμία κατάσχεση σε λογαριασμούς έως 1.500 ευρώ - iefimerida.gr

Χάρης Θεοχάρης: Καμία κατάσχεση σε λογαριασμούς έως 1.500 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γενικός γραμματέας εσόδων θέλοντας να καθησυχάσει τους μικροφειλέτες ή τους κατόχους μικρών καταθέσεων επισήμανε ότι νέο επιχειρησιακό πλάνο για τα έτη 2014-2017 που προβλέπει την αυτόματη κατάσχεση καταθέσεων από την εφορία δεν αφορά τις παραπάνω ομάδες.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης «σε καμιά περίπτωση το επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών» και πρόσθεσε ότι αυτοί οι λογαριασμοί «προστατεύονται απόλυτα από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο περί ακατάσχετου έως 1.500 ευρώ».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε στην ίδια ανακοίνωση ότι ο σχεδιασμός αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως εφαρμόζεται και σήμερα μέσα από τους νόμους που έχουν ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένες δράσεις έχουν απότερο σκοπό «την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ