Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποχρεώνει τη Google να διαγράφει δεδομένα χρηστών - iefimerida.gr

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποχρεώνει τη Google να διαγράφει δεδομένα χρηστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η μηχανή αναζήτησης Google είναι υποχρεωμένη πλέον να σβήνει τα προσωπικά δεδομένα χρηστών της από το διαδίκτυο, εφόσον αυτοί το επιθυμούν.

Η εν λόγω υπόθεση ξεκίνησε το 2001 όταν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ισπανίας διέταξε τη Google να αφαιρέσει ηλεκτρονικούς συνδέσμους σε περισσότερα από 100 δημοσιευμένα άρθρα στο διαδίκτυο.Η Google τότε είχε καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Μαδρίτης και έτσι η υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σήμερα επιβεβαίωσε την καταδικαστική απόφαση για την κολοσσιαία εταιρεία Google.Επισημαίνεται ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρα η συγκεκριμένη απόφαση αφορά και την χώρα μας.

Aπό το 2012, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταθέσει πρόταση να υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθούν προσωπικά στοιχεία πολιτών εάν και εφόσον αυτοί το επιθυμούν.

φωτογραφία:independent.co.uk

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ