Μηνυτήρια αναφορά για να μπουν νέα στοιχεία στο φάκελο της ΧΑ από τις επιθέσεις σε μετανάστες μετά τη δολοφονία Καντάρη [βίντεο] - iefimerida.gr

Μηνυτήρια αναφορά για να μπουν νέα στοιχεία στο φάκελο της ΧΑ από τις επιθέσεις σε μετανάστες μετά τη δολοφονία Καντάρη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διεύρυνση των υποθέσεων που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές αρχές και αφορούν στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ζητούν με αναφορά τους τρεις δικηγόροι, μέλη της πρωτοβουλίας δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος.Στην 15σέλιδη αναφορά τους, μιλούν για πογκρόμ ακροδεξιών σε βάρος μεταναστών αμέσως μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στις 10 Μαίου του 2011.

Μάλιστα παραθέτουν μία σειρά στοιχείων, όπως βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες και δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει ότι μέλη της Χρυσής Αυγής πρωταγωνίστησαν σε πορείες που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας κατά των μεταναστών, ενώ τις ίδιες ημέρες, 12 και 13 Μαίου, καταγράφηκαν 100 τραυματίες αλλοδαποί, από τους οποίους οι 20 ήταν βαρύτατα χτυπημένοι, αλλά και ένας νεκρός από το Μπαγκλαντές με 4 μαχαιριές.
Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, απαραίτητη κρίνεται η διερεύνηση του ρόλου ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ήταν και "μπροστάρης" στην πορεία στον Αγιο Παντελεήμονα.

Οι δικηγόροι, Α. Καμπαγιάννης, Δ.Ζώτος και υπενθυμίζουν ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα διοικητής στο Α. Τ Αγίου Παντελήμονα ήταν ο αστυνομικός, ο οποίος, αποκαλύφθηκε ότι είχε σχέσεις με την Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε την μηνυτήρια αναφορά εδώ

 Μηνυτήρια αναφορά για να μπουν νέα στοιχεία στο φάκελο της ΧΑ από τις επιθέσεις σε μετανάστες μετά τη δολοφονία Καντάρη [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ