Παπανδρέου: Οι Financial Times με επιβεβαιώνουν -Ωρα να μιλήσουν άλλοι - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Οι Financial Times με επιβεβαιώνουν -Ωρα να μιλήσουν άλλοι

Παπανδρέου: Το δημοσίευμα των Financial Times μας επιβεβαιώνει -Τώρα είναι ώρα ν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια λιτή ανακοίνωση τεσσάρων γραμμών, στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει ότι το δημοσίευμα των Financial Times για τη συνάντηση των Καννών τον επιβεβαιώνει.Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως «ότι είχαμε να πούμε το έχουμε πει κατ' επανάληψη» και κλείνει την ανακοίνωσή του με μια αποστροφή όλο νόημα σημειώνοντας «Τώρα είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Ο,τι είχαμε να πούμε για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, το έχουμε πει κατ" επανάληψη και επιβεβαιωνόμαστε – παρά τις όποιες ενστάσεις για την ακρίβεια ορισμένων σημείων του δημοσιεύματος των Financial Times.

Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι».

Ανακοίνωση με το βλέμμα στην Χαριλάου Τρικούπη;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η νέα παρέμβαση Παπανδρέου έρχεται να απαντήσει και στην ανακοίνωση που έβγαλε το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το δημοσίευμα των Financial Times, καθώς, στο κείμενο της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται χαρακτηριστικά «Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή κάποια στιγμή θα αναφερθούν με αυθεντικό τρόπο στα πραγματικά περιστατικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Για τη συνάντηση των Καννών στις αρχές Νοεμβρίου 2011 έχουν γραφτεί περισσότερα ίσως σχόλια και από αυτά που γράφτηκαν για τη μάχη των Καννών.

Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή κάποια στιγμή θα αναφερθούν με αυθεντικό τρόπο στα πραγματικά περιστατικά.

Σημασία έχει ότι μετά τις Κάννες η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και οδήγησε με δική της πρωτοβουλία στην ευρύτερη συνεργασία της κυβέρνησης Παπαδήμου που εξειδίκευσε και εφάρμοσε μέχρι τις 9 Μαρτίου 2012 τα όσα είχαν επί της αρχής συμφωνηθεί και αποφασιστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 26/27 Οκτωβρίου 2011.

Χάρις στο πλαίσιο αυτό, τις θυσίες και τις δημοκρατικές επιλογές του Λαού της, η χώρα μας τώρα έχει κάνει τη στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και ξαναγίνεται ένα ουσιαστικά ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης».

Η αινιγματική δήλωση Καρχιμάκη

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, είχε προβεί σε μια αινιγματική τοποθέτηση αναφορικά με το κείμενο των Financial Times.

Χαρακτηριστικά ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει λόγο για «ευθεία εξωτερική παρέμβαση να ανατραπεί μια εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση».

Αναλυτικά η δήλωση Καρχιμάκη:

«Τα όσα αποκαλύπτουν οι Financial Times για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα το 2011, είναι πρωτοφανή και αποτελούν μια ευθεία εξωτερική παρέμβαση να ανατραπεί μια εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Παπανδρεου.

Είναι ηθικά και πολιτικά αναγκαίο να μας πουν ,αυτοί που φέρονται ότι έκαναν τις μυστικές διαπραγματεύσεις με τον Μπαρόζο,

Τι συζήτησαν, τι συμφώνησαν και αν όλα αυτά αληθεύουν»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ