Αυτό είναι το vintage μπαρμπέρικο «κόσμημα» της Αθήνας -Μοιάζει να βγήκε από τη Νέα Υόρκη την εποχή του μεσοπολέμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το vintage μπαρμπέρικο «κόσμημα» της Αθήνας -Μοιάζει να βγήκε από τη Νέα Υόρκη την εποχή του μεσοπολέμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χίπστερ αγόρια με τα επιτηδευμένα μουστάκια και τα αφράτα μούσια θα βρουν στην στοά απέναντι από το παλιό χρηματιστήριο το απόλυτο σαλόνι ομορφιάς. Ο Βασίλης διατηρεί εδώ και δυόμιση χρόνια στην Σοφοκλέους ένα μπαρμπέρικο, του οποίου η διακόσμηση παραπέμπει στα κουρεία της Νέα Υόρκης την εποχή του μεσοπολέμου.

Το να είσαι αξύριστος είναι μια μόδα που (μάλλον) ήρθε για να μένει επειδή πολύ απλά βολεύει, όταν, όμως κάποιος κάτσει στην καρέκλα που απολάμβαναν το ξύρισμα και το κούρεμα τους οι μαφιόζοι στην Ιταλία του 1945. όπως σημειώνει το Popaganda.gr, ή στην ακριβώς δίπλα που την είχε κάνει ειδική παραγγελία ένας κουρέας που διατηρούσε μαγαζί στον τερματικό σταθμό των τρένων στην Βιρτζίνια του 1930 και δεχτεί του ίδιου είδους περιποιήσεις, μάλλον δεν θα θέλει να ξανασηκωθεί.

Τα λαδάκια περιποίησης με αμυγδαλέλαιο, οι κολόνιες και σαπούνια σώματος με την δική του ετικέτα θα βοηθήσουν τους φιλάρεσκους να περιποιηθούν την εμφάνιση τους και κατά την έξοδο τους από το μαγαζί. Η επιστροφή της φαλτσέτας κάνει το mach 3 να μοιάζει παλιακό και ξεπερασμένο.

Διαβάστε το πώς ο Βασίλης πήρε την απόφαση να ανοίξει το «Barber shop Εν Αθήναις 1928», ποιοι είναι οι πελάτες του και δείτε φωτογραφίες από το μαγαζί στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κομμωτήριο Σοφοκλέους μπαρμπέρικο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ