Αμαζόνιος: 477 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους χάθηκαν μέσα σε 12 μήνες - iefimerida.gr

Αμαζόνιος: 477 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους χάθηκαν μέσα σε 12 μήνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαία αύξηση 15% στην αποψίλωση του Αμαζονίου της Βραζιλίας, μέσα σε μόλις δώδεκα μήνες, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών (INPE).

Το ποσοστό αποψίλωσης της φετινής χρονιάς, είναι το μισό σε σύγκριση με αυτό, της αντίστοιχης περιόδου (για την ακρίβεια οι μετρήσεις αφορούν στον Ιούλιο), πριν από ένα χρόνο.

Η σημαντική προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την αποψίλωση των δασών, που είχε αυξηθεί απότομα τον Απρίλιο, δεν απέδωσε ιδιαίτερα, καθώς 477 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έγιναν καπνός, εκ των οποίων τα 406 μόνο στο Μάτο Γκρόσο, πολιτεία της δυτικής Βραζιλίας, όπου εκτρέφονται βοοειδή, αλλά παράγεται και μεγάλη ποσότητα σόγιας.

Η Βραζιλιάνα υπουργός Περιβάλλοντος, Ιζαμπέλα Τεϊξέϊρα, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, που είχε γίνει στην Κοπεγχάγη το 2009, η Βραζιλία είχε δεσμευθεί να μειώσει την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου κατά 80%, έως το 2020.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ