H Google εύχεται χρόνια πολλά στις μητέρες με ένα τρυφερό doodle - iefimerida.gr

H Google εύχεται χρόνια πολλά στις μητέρες με ένα τρυφερό doodle

H Google εύχεται χρόνια πολλά στις μητέρες με ένα τρυφερό doodle
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα χαριτωμένο «οικογενειακό» doodle, η αρχική σελίδα της Google εύχεται χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου. Μία σούπερ μαμά που κάνει ποδήλατο με τα παιδιά της, είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο επισκέπτης της δημοφιλούς σελίδας αναζήτησης.

Η γιορτή της μητέρας ιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό φεμινιστικό κίνημα, ωστόσο εκφάνσεις αυτής της ημέρας υπήρχαν και στο παρελθόν, όταν το 1865, η Αμερικανίδα Αν Μαρία Ριβς Τζάρβις διοργάνωσε το κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και τις συναντήσεις Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Επίσης, 5 χρόνια αργότερα, η Τζούλια Βαρντ Χόου διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood προκειμένου να μη στέλνονται τα παιδιά τους στον πόλεμο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ