Επίθεση στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο Ντόνετσκ -Ξυλοκόπησαν άγρια έναν εθελοντή - iefimerida.gr

Επίθεση στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο Ντόνετσκ -Ξυλοκόπησαν άγρια έναν εθελοντή

Επίθεση στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο Ντόνετσκ -Αρπαξαν επτά άτομα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο Ντόνετσκ μπήκαν στο στόχαστρο των φιλορώσων αυτονομιστών. Οι ένοπλοι έκαναν έφοδο στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, συνέλαβαν επτά άτομα κατηγορώντας τα για κατασκοπεία, ενώ ξυλοκόπησαν άγρια έναν από τους εθελοντές.

Οπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Παρασκευής οι αυτονομιστές έκαναν έφοδο στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού στο Ντόνετσκ. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος των φιλορώσων, τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν γιατί «υπάρχουν υποψίες ότι διενεργούσαν κατασκοπεία και επί του παρόντος επαληθεύουμε αυτές τις κατηγορίες».

Οι εθελοντές του διεθνούς οργανισμού μεταφέρθηκαν στην έδρα της περιφερειακής διοίκησης την οποία έχουν καταλάβει οι φιλορώσοι, όπου και κρατήθηκαν για περίπου επτά ώρες. Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού από το Κίεβο, όλοι τους απελευθερώθηκαν.

«Συνελήφθη μια ομάδα (...) αποτελούμενη από εθελοντές του τοπικού Ερυθρού Σταυρού και ένα μέλος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Όλοι τους είναι πλέον ελεύθεροι», είπε η εκπρόσωπος Ιρίνα Τσαριούκ και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, αφέθηκαν ελεύθεροι τη νύχτα, γύρω στις 2 η ώρα. Δεν γνωρίζουμε το λόγο της σύλληψής τους. Ο ένας τους ξυλοκοπήθηκε άγρια».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ