Τρελός καλλιτέχνης: Κινηματογράφησε την εγχείρηση που του έκαναν, χωρίς αναισθητικό [εικόνες] - iefimerida.gr

Τρελός καλλιτέχνης: Κινηματογράφησε την εγχείρηση που του έκαναν, χωρίς αναισθητικό [εικόνες]

Σοκαριστική σκηνή: Αφαίρεσε το πλευρό του χωρίς αναισθητικό και το φόρεσε στο λα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας καλλιτέχνης από την Κίνα σκαρφίστηκε έναν παράδοξο τρόπο για να αποδείξει μέχρι που φτάνει κανείς για την τέχνη. Κινηματογράφησε τον εαυτό του την στιγμή που του έκοβαν το σώμα, ώστε να του αφαιρέσουν ένα πλευρό και κυκλοφόρησε με αυτό φορώντας το σαν... περιδέραιο.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εγχείρηση, η οποία έγινε υπό την παρουσία ενός γιατρού, ο He Yunchang έκοψε το σώμα του από το λαιμό μέχρι τον μηρό, δημιουργώντας μία πληγή ενός μέτρου. Το μακάβριο θέαμα, που μοιράστηκε με πλήθος κόσμου, προτίμησε να το «ζήσει» όσο καλύτερα μπορούσε, για αυτό και ζήτησε από τους γιατρούς να μην γίνει κανενός είδους αναισθησία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η blogger Mélanie Wang περιέγραψε το εγχείρημα ως «την δημοκρατία του ενός μέτρου», γράφοντας στο site της πως πρόκειται για μία «ψευτο-δημοκρατική ψηφοφορία». Ο λόγος; Ο Yunchang αποφάσισε να παρουσιάσει το «έργο» του ως απάντηση στην τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ του ατόμου και της κοινωνίας στην Κίνα, ύστερα από ψηφοφορία που πραγματοποίησε για τον εάν ο κόσμος εγκρίνει την κίνηση αυτή.

Ο 47χρονος performer είναι γνωστός για τέτοιου είδους παραστάσεις που αφορούν στην ανθρώπινη δύναμη και κατάλληλη εκπαίδευση και έχει συνηθίσει τον κόσμο σε έργα με αποκρουστικό θέαμα, όπως να προσπαθεί να κόψει ένα ποτάμι στην μέση με το αίμα του, την στιγμή που κρέμεται από έναν γερανό.

Ο ίδιος δήλωσε στα μέσα πως «Η Κίνα είναι μία πολύπλοκη κοινωνία, στην οποία είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς το σώμα και το πνεύμα, προκειμένου να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ