Καλπάζει ο τουρισμός στην Αθήνα -Γέμισε το Ελ. Βενιζέλος τουρίστες - iefimerida.gr

Καλπάζει ο τουρισμός στην Αθήνα -Γέμισε το Ελ. Βενιζέλος τουρίστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση 28% παρουσίασε η επιβατική κίνηση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Απρίλιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013.


Ο ταυτόχρονος γιορτασμός του Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων, σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από τις αεροπορικές εταιρείες, άλλαξε την εικόνα του αεροδρομίου της Αθήνας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ξένοι επιβάτες, με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, παρουσίασαν αύξηση κατά 44%!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον Απρίλιο μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας ταξίδεψαν συνολικά 1,2 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός θεαματικά αυξημένος σε σχέση με τις 940 χιλιάδες επιβατών του αντίστοιχου μήνα της προηγούμενης χρονιάς.
Η αύξηση προήλθε τόσο από τους επιβάτες εσωτερικού, όσο και από τους επιβάτες εξωτερικού οι οποίοι κατέγραψαν αύξηση κατά 29% και 27% αντίστοιχα.
Συνολικά στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου η επιβατική κίνηση του ΔΑΑ έφτασε στα 3,5 εκατομμύρια επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 14,3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, που αντιστοιχεί σε περίπου 500 επιβάτες.
Η κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 17,7%, ενώ η κίνηση εσωτερικού ενισχύθηκε κατά 8,6%. Στο συγκεκριμένο διάστημα οι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 36%. Να σημειώσουμε τέλος ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επανακάμπτουν στην αγορά της Αθήνας δημιουργώντας νέες συνδέσεις, ενώ άλλες προχωρούν σε αύξηση των πτήσεων τους προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση για ταξίδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ