Η έρευνα γύρω από... τις καλοκαιρινές βαλίτσες –Πώς άνδρες και γυναίκες ετοιμάζουν τις αποσκευές τους - iefimerida.gr

Η έρευνα γύρω από... τις καλοκαιρινές βαλίτσες –Πώς άνδρες και γυναίκες ετοιμάζουν τις αποσκευές τους

Η έρευνα γύρω από... τις καλοκαιρινές βαλίτσες – Πως άνδρες και γυναίκες ετοιμάζ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέαμα μιας γυναίκας να κρατά μια τεράστια και βαριά βαλίτσα είναι ιδιαίτερα συχνό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Είναι γνωστό πως οι περισσότερες γυναίκες θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα μαζί στις διακοπές τους. Κατά πόσο όμως τους είναι χρήσιμα όλα αυτά που συνηθίζουν να παίρνουν μαζί τους; Μια έρευνα από Αμερικανούς επιστήμονες έρχεται να αποδείξει πως όλη η ταλαιπωρία που δημιουργείται από τις... ασήκωτες βαλίτσες είναι τελικά άσκοπη.

Ο λόγος είναι ιδιαίτερα απλός. Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε, οι εννιά στις δέκα γυναίκες παραδέχονται ευθέως πως δεν χρησιμοποιούν όλα τα ρούχα που παίρνουν μαζί τους. Σε μεγάλο ποσοστό δε, πιστεύουν πως ακόμα και τα μισά από όσα αποφασίζουν να κουβαλήσουν θα ήταν αρκετά. Αυτό βέβαια είναι απόλυτα λογικό, όταν για παράδειγμα η μέση γυναίκα υπολογίζεται πως τοποθετεί περίπου οκτώ ζευγάρια υποδημάτων στις αποσκευές τις για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι.

Σε αντίθεση με το γυναικείο φύλο, οι άνδρες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση φαίνονται να είναι πολύ πιο ξεκάθαροι στη διαλογή ρούχων για τις διακοπές. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι περισσότεροι άνδρες χρησιμοποιούν πάνω από το 90% όσων συσκευάζουν. Αυτό εξηγείται αν λάβει κανείς υπ' όψιν ένα άλλο στοιχείο της έρευνας. Για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι ένας άνδρας παίρνει κατά μέσο όρο 18 είδη ένδυσης, ενώ η γυναίκα συσκευάζει ακριβώς τα διπλάσια.

Οι διαφορές όμως δεν περιορίζονται εκεί. Οπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 65% των ανδρών αφήνει για τη τελευταία μέρα την ετοιμασία της βαλίτσας σε αντίθεση με τις γυναίκες που σε συντριπτικό ποσοστό αρχίζουν να συσκευάζουν τρεις μέρες πριν από το ταξίδι. Εκτός αυτού όμως, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που μεσολαβούν, φροντίζουν να συμπληρώνουν όποτε μπορούν τη βαλίτσα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ