Ο καφές και «ανοίγει» και προστατεύει το μάτι –Είναι ευεργετικός για την όραση - iefimerida.gr

Ο καφές και «ανοίγει» και προστατεύει το μάτι –Είναι ευεργετικός για την όραση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι αν δεν πιουν καφέ το πρωί «δεν ανοίγει το μάτι τους». Τώρα έχουν έναν ακόμη λόγο για να πίνουν: αποτρέπει την εκφύλιση του αμφιβληστροειδούς του ματιού, που οφείλεται σε γλαύκωμα, γήρανση ή διαβήτη.

Ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα είναι σωτήριο για την όραση, υποστηρίζουν επιστήμονες του πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, χάρη σε μια χημική ουσία που περιέχει, η οποία αποτρέπει την επιδείνωση της όρασης και την τύφλωση.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα για τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στα μάτια, μελετώντας την αντιοξειδωτική του δράση. Περιέχει μόλις 1% καφεΐνη, αλλά 7- 9% χλωρογενικό οξύ που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. Το συγκεκριμένο οξύ δοκιμάστηκε σε ποντίκια και όντως εμπόδισε τον εκφυλισμό του αμφιβληστροειδούς των ματιών τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Τσανγκ Γ. Λι - που είναι και ο κύριος συγγραφέας της μελέτης-, τα συμπεράσματα αυτά είναι πολύ σημαντικά για την κατανόηση των ευεργετικών επιδράσεων που έχουν στην υγεία μας διάφορα τρόφιμα. Ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο και είναι σπουδαίο να γνωρίζουμε σε τι μπορεί να μας ωφελήσει.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, όπως Πάρκινσον, καρκίνο του προστάτη, διαβήτη, αλτσχάιμερ και άνοια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ