Νέο λάθος στη Ν. Κορέα για την τραγωδία με το ναυάγιο -Λιγότεροι οι διασωθέντες, περισσότεροι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι - iefimerida.gr

Νέο λάθος στη Ν. Κορέα για την τραγωδία με το ναυάγιο -Λιγότεροι οι διασωθέντες, περισσότεροι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε ένα ακόμη λάθος βρέθηκαν οι Αρχές στη Νότια Κορέα για τον υγρό τάφο εκατοντάδων μαθητών που άφησε πίσω του το ναυάγιο του Sewol.

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό, οι επιζήσαντες από το τραγικό ναυάγιο ανέρχονται τελικά σε 172, κι όχι σε 174, όπως ισχυριζόταν από τις 18 Απριλίου η νοτιοκορεατική κυβέρνηση, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών και αγνοούμενων σε 304.

Το γεγονός παραδέχθηκε, σήμερα, Τετάρτη η Ακτοφυλακή της ασιατικής χώρας, μιλώντας για λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 269 σοροί. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων ήταν μαθητές ενός λυκείου που βρίσκεται στα περίχωρα της Σεούλ, οι οποίοι συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της χώρας διεμήνυσε πως «πρέπει όλοι να εργαστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα, ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι τις 10 Μαΐου. Τα παλιρροϊκά ρεύματα δυστυχώς δυσκολεύουν το έργο των δυτών».

Υπενθυμίζεται πως τις πρώτες ώρες μετά το ναυάγιο οι Αρχές είναι διαμηνύσει πως όλοι οι μαθητές είχαν διασωθεί, ενώ παράλληλα είχε γίνει πλήθος λαθών σχετικά με τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων και των διασωθέντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ