Το πιο ενδιαφέρον εστιατόριο της Αθήνας βρίσκεται στα Εξάρχεια -Για φαγητό κάτω από μυρωδάτα γιασεμί [εικόνες] - iefimerida.gr

Το πιο ενδιαφέρον εστιατόριο της Αθήνας βρίσκεται στα Εξάρχεια -Για φαγητό κάτω από μυρωδάτα γιασεμί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό στην Καλλιδρομίου, εκεί που στεγαζόταν μέχρι τις αρχές του 1980 το πιο γραφικό δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, άνοιξε το καφενείο-μεζεδοπωλείο Aμα Λάχει στης Νεφέλης και το αδελφάκι του, γαλλικό μπιστρό Aμα Λάχει στης Βιολέτ (αφορμή για το όνομα οι κορούλες των ιδιοκτητών Νεφέλη και Violette).

Πίσω από το εγχείρημα αυτό, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, βρίσκονται δύο νέοι άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος- γέννημα θρέμμα Εξαρχείων και ο Γιάννης Σεβαστόπουλος οι οποίοι κατάφεραν να υπερπηδήσουν την ελληνική γραφειοκρατία και να μεταμορφώσουν τον ιστορικό αυτό χώρο, σε μία παραδεισένια όαση στην καρδιά της πόλης.

Στην μεγάλη αυλή του από τις 11 το πρωί μπορείς να απολαύσεις μία σπιτική μανταρινάδα, σπάνια αφεψήματα από το μαγαζί ο Δρόμος του Τσαγιού, σπιτικά γλυκά –δροσερό ρυζόγαλο ψημένο σε καραμέλα- αλλά και απίστευτα παγωτά από τον παραδοσιακό φούρνο «Πνύκα» στο Παγκράτι- δίπλα στα γιασεμιά, τα γεράνια, τις ανθισμένες λεμονιές και την παλιά γούρνα με τις βρύσες στη σειρά που βρίσκεται εκεί «ζωντανή» από την εποχή που έσφυζε ο τόπος από παιδικά παιχνίδια και σκανταλιές.

Δείτε τι μπορείτε να απολαύσετε σε καθένα από τα δύο αυτά μαγαζιά, πώς θα φθάσετε εκεί και τις σχετικές φωτογραφίες στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξάρχεια Καλλιδρομείου Αμα λάχει
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ