«Πράσινο» φως για δίκη Λαυρεντιάδη -Παραπέμπεται με άλλους 33 για υπεξαίρεση, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος - iefimerida.gr

«Πράσινο» φως για δίκη Λαυρεντιάδη -Παραπέμπεται με άλλους 33 για υπεξαίρεση, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

«Πράσινο» φως για δίκη Λαυρεντιάδη -Παραπέμπεται με άλλους 33 για υπεξαίρεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο» φως άναψε με βούλευμά του το συμβούλιο πλημμελειοδικών για παραπομπή σε δίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 33 ακόμη συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των δανείων της Proton Bank.

Με βούλευμά του, το συμβούλιο εφετών παραπέμπει τους κατηγορουμένους προκειμένου να δικαστούν για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης, απιστίας, της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Με το ίδιο βούλευμα, οι δικαστές απέρριψαν τις αιτήσεις των κατηγορουμένων που είναι προφυλακισμένοι για αποφυλάκιση, διαφωνώντας με τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε να αφεθούν ελεύθεροι τρία μέλη του ΔΣ της Proton Bank, με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Την ίδια διαφωνία εξέφρασαν και στο πρόσωπο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για τον οποίο ο εισαγγελέας είχε προτείνει την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία, τα επισφαλή δάνεια που χορήγησε η Proton Bank- όταν στο τιμόνι της ήταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης- άγγιξαν τα 701 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος τους να καταλήγει σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ