Αν ζούσαμε πιο υγιεινά, 37 εκατ. άνθρωποι λιγότεροι θα πέθαιναν πρόωρα - iefimerida.gr

Αν ζούσαμε πιο υγιεινά, 37 εκατ. άνθρωποι λιγότεροι θα πέθαιναν πρόωρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τσιγάρο, αλκοόλ ή πολύ αλμυρά φαγηρά: τουλάχιστον 37 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί ως το 2025, σε παγκόσμια κλίμακα, αν η ανθρωπότητα υιοθετούσε έναν τρόπο ζωής πιο υγιεινό.

Αυτό βεβαιώνει έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν αφαιρέσουμε επτά επικίνδυνους δείκτες για την υγεία μας, 37 εκατ. άνθρωποι δεν θα πέθαιναν.
Αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν να περιορίσουμε ή να καταργήσουμε στο μισό την καρανάλωση καπνού, να μειώσουμε κατά 10% το αλκοόλ, να μειώσουμε κατά 30% το αλάτι. Αυτά θα είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 25% τα άτομα που πάσχουν από υπέρταση και να σταματήσει η αύξηση των ατόμων που πάσχουν από παχυσαρκία και διαβήτη.
Με τα μέτρα αυτά, ως το 2015, πάνω από 16 εκατομμύρια θάνατοι σε άτομα ηλικίας 30-70 ετών θα είχαν αποφευχθεί και 21 εκατομμύρια θάνατοι για άτομα άνω των 70 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ