Σταύρος Θεοδωράκης: Να μην πάρουν τα κόμματα λεφτά για προεκλογικό αγώνα -Είναι η ενίσχυση 15.000 οικογενειών - iefimerida.gr

Σταύρος Θεοδωράκης: Να μην πάρουν τα κόμματα λεφτά για προεκλογικό αγώνα -Είναι η ενίσχυση 15.000 οικογενειών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η χώρα δεν σώζεται κάνοντας το χατίρι των ξένων, ούτε με επαναστατικές αερολογίες» δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι για να αλλάξει η Ελλάδα θέλει μεγάλες συμμαχίες. Και ξεκαθαρίζει ότι το Ποτάμι δεν θα προσφέρει σε καμία κυβέρνηση στήριξη «με αντάλλαγμα λίγες θεσούλες, αλλά βάσει θέσεων και προτεραιοτήτων».

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έπρεπε να είχαν φύγει από μόνοι τους από την πολιτική σκηνή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ατιμωτικό που δεν βρέθηκαν 5 με 10 άνθρωποι να φύγουν από την πολιτική σκηνή, εκτός όσων δεν ψηφίστηκαν ή μπήκαν στη φυλακή».

Να μην πάρουν τα κόμματα λεφτά για προεκλογικό αγώνα

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ έθεσε το θέμα της έκτακτης εκλογικής επιχορήγησης των κομμάτων και ζήτησε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να μην πάρουν τα 7 εκατ. ευρώ για να κάνουν προεκλογικό αγώνα. «Τα λεφτά αυτά είναι η ενίσχυση 15.000 οικογενειών», ανέφερε, σημείωσε σημειώνοντας ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι πέντε φορές πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης. Όπως είπε, τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές θα κοστίσουν 9.980 ευρώ. «Ένας πολιτικός αρχηγός άκουσα ότι είπε ότι το κόμμα του θα πληρώσει 240.000 ευρώ, φαίνεται ότι υπάρχει διαφορετική αίσθηση του χρήματος» συμπλήρωσε.

Η επόμενη μέρα για το Ποτάμι

Διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση Του Ποταμιού ήταν δική του, και μέχρι και τις εκλογές, τις αποφάσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου τις παίρνει ο ίδιος. «Αυτό μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε μια συγκεκριμένη μάχη, όχι να μπούμε σε μαραθώνιες συζητήσεις για το ενα πρόσωπο η το άλλο, συζητάμε μαζί. Το ψηφοδέλτιο έγινε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των βασικών μου συνεργατών, και οι υποψήφιοι είναι πολίτες που δεν δέχονται εντολές απο έναν. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα βγάλουμε και τα τυπικά όργανα, αλλά δεν θα είμαστε γραφειοκρατικό κόμμα με ατέρμονες συζητήσεις που τις αποφάσεις τις παίρνει ο αρχηγός την τελευταία στιγμή» είπε.

«Εάν αυτή η προσπάθεια δεν τιμηθεί από τον κόσμο, εάν Το Ποτάμι δεν πάει καλά, τότε με ένα 3%, με 5% πας σπίτι σου, το είπα και το επαναλαμβάνω» δήλωσε για το ποσοστό που θα ικανοποιούσε να πάρει το κόμμα του στις ευρωεκλογές. «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι αν δεν μπούμε δυναμικά στο πολιτικό σύστημα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν το κόμμα του υπερπροβάλλεται από τα ΜΜΕ απάντησε ότι «το ότι Το Ποτάμι απασχολεί τα τηλεοπτικά παράθυρα αφορά τους άλλους και όχι Το Ποτάμι. Μερικές φορές συζητάνε για το ποτάμι, χωρίς εκπρόσωπο Του Ποταμιού».

Τι υποστηρίζει για το δημόσιο χρέος

Αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ρυθμιστεί, αλλά είναι στρατηγικό θέμα, πότε θα γίνει η ρύθμιση αυτή. Πρόσθεσε, όμως, ότι «το πρόβλημα είναι λίγο βαθύτερο από το χρέος, αν υποτεθεί ότι οι Γερμανοί μας χαρίσουν το χρέος πιστεύει κανείς ότι με τις ίδιες δομές μετά από μερικά χρόνια δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα χρέους;» διερωτήθηκε.

Βολές κατά Λαζόπουλου

Ο ιδρυτής Του Ποταμιού άφησε, επίσης, αιχμές για τον Λάκη Λαζόπουλο ότι «εγώ έχω πάει φαντάρος Διδυμότειχο, έχω τα λεφτά μου εδώ, κάνω τη φορολογική μου εδώ, δεν υπάρχει μετρητής πατριωτισμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ