Τραβόλτα: Το ψαροεστιατόριο στο Περιστέρι όπου αναστενάζει όλη η Αθήνα –Αδελφάκι του Base Grill [εικόνες] - iefimerida.gr

Τραβόλτα: Το ψαροεστιατόριο στο Περιστέρι όπου αναστενάζει όλη η Αθήνα –Αδελφάκι του Base Grill [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Xέλι ψητό με φάβα και μπέικον, μους αυγοτάραχο, ταρτάρ από μπαρμπούνι, φρικασέ πεσκανδρίτσα, κριθαράκι με μελανι σουπιάς... Ψάρια και θαλασσινά έχουν ένα νέο βασίλειο και βρίσκεται όχι δίπλα στη θάλασσα αλλά στο Μπουρνάζι. Πίσω από το γαστρονομικού σουξέ του Τραβόλτα βρίσκονται δύο αδέλφια ξεχωριστά: Οι ιδιοκτήτες του Βase Grill με τα ψητά για χάρη των οποίων όλα τα βόρεια προάστια έμαθαν τους δρόμους του Μπουρναζίου.

Το Τραβόλτα ανήκει στην κατηγορία «ψαγμένη ψαροταβέρνα» και βρίσκεται στην Αποστόλου Παύλου στο Περιστέρι. Oι τιμές ανά άτομο ανέρχονται περίπου στα 20 με 35 ευρώ. Ο χώρος συνεπής με την περιοχή και την παράδοση της ψαροταβέρνας δεν έχει μινιμαλιστικές ή σχεδιαστικές υπερβολές, απλά κάποια στοιχεία που παραπέμπουν σε θάλασσα. Η εμπειρία στηρίζεται στη δύναμη του φαγητού και στη δυνατότητα της μοιρασιάς, της συνύπαρξης πάνω από ένα πιάτο μεστής αληθινής γεύσης με δημιουργική ορμή.

Στο μενού, φυσικά και υπάρχουν τα παραδοσιακά ψάρια και θαλασσινά για σχάρη ή τηγάνι, αλλά όχι μόνο. Η μαεστρία του μάγειρα στο πάντρεμα γεύσεων είναι μοναδική. Το σπετζοφάι με λουκάνικα από σουπιές αποτελεί σχεδόν έργο τέχνης που συνοδεύεται από μελωμένες πιπεριές και ντοματίνια. Yπέροχο το κριθαρότο με σουπιά και το μελάνι της που συνοδέυεται με μια μους γραβιέρας με ονομασία προέλευσης. Οι μαύρες ταλια­τέλες με μπρικ, τρούφα και πιπέρι, αλλά και η μαύρη μελωμένη σουπιά ξεχωρίζουν.

Το μυστικό του ονόματος
Γιατί όμως μια ψαροταβέρνα λέγεται Τραβόλτα; Στην περιοχή λοιπόν υπήρξε παλιά η φημισμένη ψαροταβέρνα του Λάκη που ως εξαιρετικός χορευτής είχε κερδίσει το παρατσουλι «ο Τραβόλτα». Ο γιος του Ανέστης, μαζί με τους Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο του Base Grill έδωσαν νέα πνοή στο χώρο και έτσι γεννήθηκε το Τραβόλτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περιστέρι ψαροταβέρνα Τραβόλτα base grill
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ