Ενας 11χρονος που αγαπά τα ζώα και τη ζωγραφική – Τα εκπληκτικά έργα τέχνης του μικρού καλλιτέχνη [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενας 11χρονος που αγαπά τα ζώα και τη ζωγραφική – Τα εκπληκτικά έργα τέχνης του μικρού καλλιτέχνη [εικόνες]

Ενας 11χρονος που αγαπά τα ζώα και τη ζωγραφική – Τα εκπληκτικά έργα τέχνης του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ηλικία του τα περισσότερα παιδιά έχουν περιορισμένες εικαστικές ικανότητες. Αρκούνται σε απλές, μικρές ζωγραφιές και αυτό που τους τραβάει το ενδιαφέρον είναι πιο πολύ τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουν, παρά το σχέδιο που θα κάνουν. Ο 11χρονος Ντούσαν Κτόλιτσα όμως διαφέρει από τους υπόλοιπους συνομηλίκους του. Αυτό διότι πριν ακόμα τελειώσει το... δημοτικό, έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δυο παιδικές του «αγάπες» και να γίνει ένας μικρός καλλιτέχνης.

Η ενασχόληση του με τη ζωγραφική άρχισε από το δεύτερο έτος της ζωής του, όταν ζωγράφισε μια φάλαινα. Οι γονείς του δεν έδωσαν σημασία στην ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένη, δεδομένου της ηλικίας, ζωγραφιά όμως γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι ο γιος τους πέρναγε πολλές ώρες την ημέρα σχεδιάζοντας ζώα. Το ταλέντο του μικρού Σέρβου φαινόταν από... χιλιόμετρα.

Πριν προλάβει να κλείσει τα οκτώ χρόνια ζωής, ο Ντούσαν Κτόλιτσα είχε πραγματοποιήσει ήδη δύο εκθέσεις ζωγραφικής. Σήμερα, στα έντεκα του έχει οργανώσει ακόμα δύο, ενώ οι ζωγραφιές του όσο περνάει ο καιρός γίνονται αποκτούν όλο και καλύτερη τεχνική. Πλέον έχει φτάσει στο επίπεδο να ζωγραφίζει εκατοντάδες ζώα με πλήρη ακρίβεια.

Το ταλέντο του 11χρονου Σέρβου όμως δεν περιορίζεται στη ζωγραφική. Η αγάπη του για τα ζώα σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ικανότητα... απομνημόνευσης, τον έχει μετατρέψει σε ζωντανή εγκυκλοπαίδεια γύρω από τη πανίδα του πλανήτη. Γνωρίζει όλες τις γεωλογικές εποχές και σχεδόν κάθε ζώο που περιπλανιόταν στη γη κατά τη διάρκεια τους. Αντιλαμβανόμενοι πως το παιδί τους τρέφει εξαιρετικό πάθος για τα ζώα, οι γονείς του, του αγόρασαν μια από τις πι ολοκληρωμένες εγκυκλοπαίδειες ζώων και ο 11χρονος Ντούσαν χρειάστηκε μόλις τρεις εβδομάδες ώστε να μάθει ένα προς ένα τα ζώα που συμπεριλάμβανε.

Πλέον, γνωρίζοντας σχεδόν κάθε ζώο που έχει ζήσει στο πλανήτη από την εποχή των δεινοσαύρων ως και σήμερα, ο 11χρονος έχει όλα τα φώτα για να ζωγραφίσει κάθε πιθανό συνδυασμό που θα του έρθει στο μυαλό. Τα σχέδια του, που συνήθως γίνονται με στυλό ή μολύβι, σε συνδυασμό με την ηλικία του, υπόσχονται ότι μελλοντικά ο Ντούσαν Κτόλιτσα θα εξελιχθεί σε ένα διάσημο καλλιτέχνη.

Δείτε κάποιες από τις ζωγραφιές του ταλαντούχου 11χρονου:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζωγραφική ζώα ταλέντο 11χρονος Σέρβος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ