Η Χρυσή Αυγή κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές με δύο ονόματα υπό τον φόβο απαγόρευσης - iefimerida.gr

Η Χρυσή Αυγή κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές με δύο ονόματα υπό τον φόβο απαγόρευσης

Σε διπλό ταμπλό η Χρυσή Αυγή στις Ευρωεκλογές υπό τον φόβο απαγόρευσης: «Εθνική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διπλό ταμπλό αναμένεται να αναμετρηθεί στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή αφού την Τρίτη κατέθεσαν υποψηφιότητα για τις επερχόμενες εκλογές κάνοντας αίτηση τόσο ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή όσο και η Εθνική Αυγή.Μάλιστα η αίτηση με τον όνομα του κόμματος Χρυσή Αυγή και το έμβλημά του υπογράφεται από τον Νίκο Μιχαλολιάκο ενώ η αίτηση του κόμματος Εθνικη Αυγή από το Μιχάλη Γιανόγκωνα.

Νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως κίνηση τακτικής της ΧΑ η οποία υπό τον φόβο ότι μπορεί να κοπεί από το Α' Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κατεβάζει με έναν ακόμα συνδυασμό την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου έχει καταθέσει στον Αρειο Πάγο εδώ και δύο μήνες φοβούμενη υπό τις δικαστικές εξελίξεις ότι μπορεί να τεθεί εκτός νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδρυση του κόμματος με την επωνυμία Εθνική Αυγή είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης στη συγκέντρωση της ΧΑ για τον εορτασμό της επετείου των Ιμίων.

Στο καταστατικό του νέου κόμματος αναφέρεται μάλιστα ότι το πολιτικό κόμμα Εθνική Αυγή είναι ένα κίνημα με χαρακτήρα λαϊκό με πίστη στην εθνική ανεξαρτησία στην ευημερία της πατρίδας, στην αξιοκρατία και στην ιδεολογία του εθνικισμού.

Οσον αφορά την ιεραρχία δεν θα υπάρχει γενικός γραμματέας αλλά πρόεδρος του κόμματος.

Παράλληλα στον Αρειο Πάγο κατέθεσαν αίτηση ακόμη 15 κόμματα.

Αναλυτικά:

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ