Οι χειρότερες προετοιμασίες όλων των εποχών, γίνονται στο Ρίο της Βραζιλίας - iefimerida.gr

Οι χειρότερες προετοιμασίες όλων των εποχών, γίνονται στο Ρίο της Βραζιλίας

Οι χειρότερες προετοιμασίες όλων των εποχών γίνονται στο Ρίο της Βραζιλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι χειρότερες όλων των εποχών» είναι οι προετοιμασίες για την Ολυμπιάδα του Ρίο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς.
«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», δηλώνει ο Κόουτς και τονίζει ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για μια «άνευ προηγουμένου δράση» για να μπορέσουν τα ολυμπιακά έργα να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Ο Αυστραλός Τζόν Κόουτς, ο οποίος ασχολείται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα τελευταία περίπου 40 χρόνια, ήταν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ το 2000. Μέχρι στιγμής, έχει ταξιδέψει έξι φορές στο Ρίο της Βραζιλίας ως μέλος της αρμόδιας επιτροπής για την επίβλεψη των έργων.

«Είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει μέχρι σήμερα», λέει χωρίς περιστροφές. «Ανησυχούμε πολύ. Οι Βραζιλιάνοι δεν είναι έτοιμοι από πάρα πολλές απόψεις». Σχολίασε μάλιστα ότι κατά τη γνώμη του, «τα πράγματα είναι χειρότερα από ό,τι στην Αθήνα», όπου η προετοιμασία των αγώνων σημαδεύτηκε από πολλές καθυστερήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει ότι τα έργα για ορισμένες από τις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν ξεκινήσει καν στο Ρίο, το οποίο θα φιλοξενήσει το 2016 τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνει στη Νότια Αμερική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ολοκλήρωση άλλων έργων καθυστερεί λόγω κάποιων «κοινωνικών ζητημάτων τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν». Η διοργανώτρια επιτροπή του Ρίο αριθμεί προσωπικό 600 ατόμων, όσα ακριβώς και η αντίστοιχη επιτροπή για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, μόνο που διαθέτουν λιγότερη εμπειρία, σύμφωνα με τον Τζον Κόουτς.

Τα αρνητικά σχόλια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το Ρίο έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της FIFA, στην οποία εξέφραζε φόβους μήπως η Βραζιλία δεν είναι εντελώς έτοιμη για την έναρξη του Μουντιάλ. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει σε 44 μέρες από σήμερα.

Φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ