Πώς μοιράστηκε ο τηλεοπτικός χρόνος ανάμεσα στη κόμματα για τις Ευρωεκλογές - iefimerida.gr

Πώς μοιράστηκε ο τηλεοπτικός χρόνος ανάμεσα στη κόμματα για τις Ευρωεκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eκτός από το πώς θα μοιραστούν τα επτά εκατ. ευρώ για τις ευρωεκλογές, η διακομματική συμφώνησε και για το πώς θα μοιραστεί ανάμεσα στα κόμματα ο τηλεοπτικός χρόνος.

Η συνεδρίαση στην οποία, όπως σημειώνει ο Βηματοδότης, είχε πολλά παρατράγουδα κατέληξε αποφασίζοντας τα εξής: Το 40% του τηλεοπτικού χρόνου θα διανεμηθεί στα κόμματα με βάση τις ευρωεκλογές του 2009 (υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπέρασε το 5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε περίπου 30%).

Το άλλο 40% θα διανεμηθεί βάσει των εθνικών εκλογών του 2012, στις οποίες πρώτο κόμμα ήρθε η ΝΔ, δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠαΣοΚ.

Το υπόλοιπο 20% του τηλεοπτικού χρόνου θα κατανεμηθεί στα υπόλοιπα κόμματα, στα οποία περιλαμβάνεται και Το Ποτάμι.

Αυτό που απομένει τώρα είναι το τι θα γίνει με τη Χρυσή Αυγή. Το νεοναζιστικό κόμμα δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση με απόφαση της Βουλής, με την οποία απαγορεύτηκε η κρατική χρηματοδότηση. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν δικαιούται τηλεοπτικό χρόνο. Το ζήτημα το εξετάζουν νομικοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ