Ο Σαμαράς βάζει πλώρη για συνταγματική αναθεώρηση: Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό, λιγότεροι βουλευτές και άλλες προτάσεις - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς βάζει πλώρη για συνταγματική αναθεώρηση: Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό, λιγότεροι βουλευτές και άλλες προτάσεις

Ο Σαμαράς βάζει πλώρη για συνταγματική αναθεώρηση: Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον φάκελο συνταγματική αναθεώρηση ανοίγει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει την Παρασκευή τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.Ο Αντώνης Σαμαράς τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος ούτως ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σύστημα και ένας νέος «καταστατικός χάρτης».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για αυτό το ενδεχόμενο έχει ήδη συζητήσει με τον εταίρο του στην κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο, και στον κυβερνητικό συνασπισμό υπάρχει ομοφωνία το Μαξίμου πρέπει να οδηγηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Στον φάκελο του Αντώνη Σαμαρά κεντρική θέση έχουν η μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 250 ή 200, αλλά και η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό.

Οι 31 θέσεις της ΝΔ όπως τις παρουσιάζει η kathimerini:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ