Η φοροδιαφυγή κοστίζει 347.000 ευρώ το λεπτό στην ιταλική οικονομία - iefimerida.gr

Η φοροδιαφυγή κοστίζει 347.000 ευρώ το λεπτό στην ιταλική οικονομία

Ιταλία: η φοροδιαφυγή κοστίζει 347.000 ευρώ το λεπτό στην οικονομία!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φοροδιαφυγή βλάπτει σοβαρά την ιταλική οικονομία. Κάθε λεπτό της ώρας η ιταλική υπηρεσία είσπραξης φόρων υφίσταται ζημία ύψους 347.000 ευρώ από εισοδήματα και εισπράξεις που δεν δηλώνονται, σύμφωνα με έρευνα του ιταλικού συνδικάτου Uil (Eργατική Ενωση Ιταλίας)!


Το ποσό αυτό υπολογίζεται ότι ανέρχεται κάθε ημέρα στα 500 εκατ. ευρώ, και κάθε χρόνο ξεπερνά τα 180 δισεκ. Ευρώ. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα ήταν αρκετό να μειωθεί κατά το ήμισυ η φοροδιαφυγή για να μηδενιστεί μέσα σε 23 χρόνια το ιταλικό δημόσιο χρέος.

Το Uil, ανακοινώνοντας τα συμπεράσματα της έρευνας,τόνισε ότι θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές. Ο στόχος του είναι να προτείνει την τροποποίηση του βασικού νόμου που διέπει τη φορολόγηση των πολιτών για να μπορούν να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα πολλές περισσότερες δαπάνες από ό,τι μέχρι σήμερα.

Το Uil υποστηρίζει πως έτσι θα επιτευχθεί –χάρη σε χειροπιαστά– μια διόλου ευκαταφρόνητη μείωση της φοροδιαφυγής. «Είναι σαφές ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ιταλία αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο, ένα εντονότατο κοινωνικό πρόβλημα», δήλωσε ο γραμματέας του συνδικάτου, Λουίτζι Αντζελέτι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, από το σύνολο των φορολογικών εισπράξεων το 86,7% καταβάλλεται από μισθωτούς και συνταξιούχους, «κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μια βαθιά, αδικαιολόγητη ανισότητα μεταξύ των φορολογούμενων» στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία ευρώ έρευνα φοροδιαφυγή Uil
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ