Αντιφασίστες εμποδίζουν πορεία ακροδεξιών στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Αντιφασίστες εμποδίζουν πορεία ακροδεξιών στο Βερολίνο

Αντιφασίστες εμποδίζουν πορεία ακροδεξιών στο Βερολίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 4.000 Βερολινέζοι εμπόδισαν τους ακροδεξιούς να πραγματοποιήσουν πορεία στη γειτονιά τους στην πόλη.

Κάτοικοι του Κρόιτσμπεργκ, της πιο εναλλακτικής και πολυπολιτισμικής συνοικίας της γερμανικής πρωτεύουσας στήθηκαν στους δρόμους και έγιναν οι ίδιοι ανθρώπινα οδοφράγματα για να μπλοκάρουν την είσοδο στους ανεπιθύμητους.

Το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα NPD είχε ανακοινώσει από την τρίτη ότι θα έκανε πορεία στο Βερολίνο και ότι επρόκειτο να περάσει και από το Κρόιτσμπεργκ για να το απελευθερώσει «από την πολυπολιτισμικότητα και την εγκληματικότητα». Αυτό αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τους διεμήνυσαν να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους. «Η διαδρομή που επέλεξαν είναι σκέτη πρόκληση. Δεν θα τους επιτρέψουμε να περάσουν», απάντησε ο σύνδεσμος Berlin Nazifrei (Βερολίνο χωρίς ναζί).

Η γερμανική αστυνομία θέλησε να προλάβει τυχόν βίαια επεισόδια κι έψαξε να τους βρει εναλλακτικές διαδρομές. Καμιά εκατοστή ακροδεξιοί επιχείρησαν να μπουν παρόλα αυτά στην «απαγορευμένη ζώνη», απωθήθηκαν όμως από τους αντιφασίστες. Η «αντιδιαδήλωση» κύλησε ήρεμα σε γενικές γραμμές. Δεν έλειψαν ωστόσο κάποιες μικροσυμπλοκές προς το τέλος, ενώ συνελήφθησαν και μερικά άτομα τα οποία πέταξαν μπουκάλια σε αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ