Οταν το έγκλημα γίνεται τέχνη: Κρυφές φωτογραφίες με δολοφονίες που συγκλόνισαν το λαμπερό Λος Αντζελες [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν το έγκλημα γίνεται τέχνη: Κρυφές φωτογραφίες με δολοφονίες που συγκλόνισαν το λαμπερό Λος Αντζελες [εικόνες]

Οταν το έγκλημα γίνεται τέχνη: Κρυφές φωτογραφίες με δολοφονίες που συγκλόνισαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες άνθρωποι στο Λος Αντζελες βρήκαν τραγικό θάνατο από τα στυγερά χέρια δολοφόνων. Βασανισμοί λίγο πριν από τον θάνατο, θανάσιμα μαχαιρώματα και πυροβολισμοί εν ψυχρώ οδήγησαν στα πιο φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ σε μία από τις πιο λαμπερές πόλεις του πλανήτη. Ιατροδικαστικά έγγραφα, πορτρέτα εγκληματικών και σκληρές φωτογραφίες από τον τόπο της δολοφονίας στοιβάζονταν για χρόνια στο αρχείο του LAPD. Σήμερα, περίπου 100 χρόνια μετά ένα ζευγάρι φωτογράφων παίρνει στα χέρια του το υλικό που ήταν σκονισμένο στα συρτάρια της Αστυνομίας και το παρουσιάζει σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Απριλίου στο Paramount Studios.

Πίσω από αυτή την ιδέα βρίσκονται ο Merrick Morton και η σύζυγός του Robin Blackman. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Morton είναι φωτογράφος και έφεδρος αξιωματικός της Αστυνομίας του Λος Αντζελες. Ηταν 2001 όταν ο ίδιος πληροφορήθηκε για το ιστορικό αρχείο ζήτησε από τις Αρχές να του δώσουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο υλικό. Αφού τους έπεισε συγκέντρωσε όλες τις φωτογραφίες και μετά από 13 χρόνια επιλογής κατάφεραν με τη γυναίκα του να διαλέξουν τις πιο ιστορικές φωτογραφίες, προκειμένου να τις εκθέσουν.

Περίπου 50 φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση Paris Photo Los Angeles στο Paramount Studios.

Οσοι επιθυμούν μπορούν να αγοράσουν αντίγραφα από αυτές, ενώ ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την περαιτέρω διατήρηση του αρχείου του LAPD.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ